26. i 27.septembra

Nikšić: Na Vučju Međunarodna izložba pasa svih rasa

Kako su kazali, do sada se prijavio veliki broj stranaca iz cijele Evrope, što ih je iznenadilo, ali i obradovalo, jer je to, kako su kazali, promocija Nikšića u turističkom smislu

3630 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

I ovog septembra Kinološko društvo Trebjesa Nikšić organizuje Međunarodnu izložbu pasa svih rasa CACIB Nikšić. Izložba će, na osnovu godišnjeg kalendara Evropske kinološke federacije FCI, biti održana 26. i 27.septembra na terenima Ski centra Vučje.

„S obzirom na to da je i ova godina obilježena epidemijom korona virusa, pribojavali smo se da naša manifestacija neće biti održana, kao što je bio slučaj prošle godine, ali evo raduje činjenica da sve teče ustaljenim redosledom i da postoji veliko interesovanje za učešće kako domaćih tako i stranih izlagača. Mjesto održavanja je prvi put ski centar Vučje upravo zbog toga da smanjimo epidimiloške rizike zbog velikog prostora kojim raspolaže“, saopštili su organizatori koji po 13.put organizuju Međunarodnu izložbu pasa svih rasa CACIB Nikšić.

Kako su kazali, do sada se prijavio veliki broj stranaca iz cijele Evrope, što ih je iznenadilo, ali i obradovalo, jer je to, kako su kazali, promocija Nikšića u turističkom smislu.

„I ove godine sudiće renomirane kinološke sudije z Crne Gore i regiona. Dva dana ranije održava se i Međunarodna izložba pasa svih rasa u Mostaru, sa čijim Savezom imamo dobru i prijateljsku saradnju, tako da su naše dvije izložbe povezane i atraktivne za izlagače jer su u mogućnosti da povežu dva šampionata“, navodi se u saopštenju za javnost uz napomenu da če izložbu organizovati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a dobili su odobrenje Opštine Nikšić i Fitosanitarne urave Crne Gore.

Održavanje ove kinološke manifestacije tradicionalno podržavaju Opština Nikšić, Lovački Savez Crne Gore, a ove godine generalni sponzor je hrana za pse Farmina čije je predstavništvo u Podgorici.

Preporučujemo za Vas