Ambasador Jermenije boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Budva

"U narednom period biće intezivirana saradnja i na nivou gradova naše dvije zemlje na obostrano zadovoljstvo a sve u cilju što bolje promocije naših kultura, tradicije, turističkih ponuda kao i drugih oblasti"

2841 pregleda 22 reakcija 4 komentar(a)
Hovakimian i Carević, Foto: Opština Budva
Hovakimian i Carević, Foto: Opština Budva

Ambasador Republike Jermenije Ashot Hovakimian i konzul Republike Jermenije Manvel Avetisjan boravili su danas u zvaničnoj posjeti predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću.

Sastanku je prisustvovao i šef kabineta Nikola Jovanović.

Kako je saopšteno iz Opštine Budva, tokom sastanka istaknuto je da Crna Gora i Jermenija već 15 godina imaju uspostavljene diplomatske odnose kao i da postoji prostor za unaprećenje međusobne saradnje na turističkom, kulturnom i drugom planu.

Carević je čestitao je ambasadoru i Jermenskoj zajednici u Crnoj Gori veliki jubilej 30 godina nezavisnosti i slobode.

"Ono što čvrsto vezuje naša dva naroda je činjenica da je prvo izdanje Gorskog Vijenca štampano 1847.godine u Jermenskom Manastiru u Beču. U narednom period biće intezivirana saradnja i na nivou gradova naše dvije zemlje na obostrano zadovoljstvo a sve u cilju što bolje promocije naših kultura, tradicije, turističkih ponuda kao i drugih oblasti“, saopšteno je iz Opštine Budva.

Bonus video: