Protestovaće do rješenja problema trovanja pasa

Još jednom upućen apel nadležnim organima da preduzmu radnje na identifikaciji odgovornih osoba, koje su trovanjem životinja ugrozile ne samo bezbjednost pasa, nego i građana, a posebno najmlađih

2938 pregleda 3 komentar(a)
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Udruženje
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Udruženje

Nikšićko Udruženje za zaštitu životinja zajedno sa grupom građana organizovalo je ponovo protestnu šetnju kao izraz nezadovoljstva zbog učestalog trovanja pasa.

Sa protesta je još jednom upućen apel nadležnim organima da preduzmu radnje na identifikaciji odgovornih osoba koje su tim postupkom ugrozile ne samo bezbjednost pasa, nego i građana, a posebno najmlađih.

”Protestovaćemo sve dok se neke stvari ne pokrenu i budu vidljivi pomaci. Problem bezdomnih pasa je problem svih nas - lokalne samouorave i relevatnih institucija koje su u svojim nadležnostima djelimično vezane za ovu problematiku”, poručili su iz Udruženja za zaštitu životinja.

U Nikšiću je od subote, 4. septembra, na više mjesta u gradu prosut otrov, pri čemu je stradalo nekoliko pasa, ali i ptica. Zbog toga su Udruženje za zaštitu životinja i tim “Korina Animals”, zajedno sa veterinarskom ambulantom “Family Vet” iz Nikšića, koja je liječila otrovane pse, kao i sa nezadovoljnim građanima, organizovali protestnu šetnju u Nikšiću kao izraz nezadovoljstva zbog učestalog trovanja pasa. Željeli su da na taj način pošalju poruku nadležnima da ovakva dešavanja, kako su kazali, nisu više dopustiva i da vraćaju “miljama unazad sav napredak koji je Nikšić ostvario na polju zaštite uličnih životinja u proteklih nekoliko godina”.

Veterinarka Aleksandra Krivokapić, koja se dugo bavi uličnim psima, kazala je da su od prošle subote imali 12 slučajeva trovanja pasa, među kojima je bio jedan vlasnički.

”Nažalost, četiri psa su uginula, dok smo ostale blagovremenim djelovanjem spasili”, kazala je Krivokapić.

Podsjetila je da se već određeni period sprovodi program “Uhvari-steriliši-vakciniši-pusti” i da je riječ o socijalizovanim psima.

Bonus video: