Na Škveru će se plivati i zimi

Dogovoreni koraci koje je potrebno preduzeti u cilju što skorije realizacije projeta instalacije balona, kako novski vaterpolisti i plivači ne bi bili prinuđeni da ove zime na treninge putuju u druge gradove

2381 pregleda 48 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Opština Herceg Novi je podržala postavljanje balona na bazenu na Škveru, čime će vaterpolistima i plivačima PVK Jadran biti omogućeno da u tom objektu treniraju i tokom zimskog perioda, zaključak je održanog sastanka čelnika lokalne uprave i članova Upravnog odbora kluba.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Opštine, dogovoreni koraci koje je potrebno preduzeti u cilju što skorije realizacije projeta instalacije balona, kako novski vaterpolisti i plivači ne bi bili prinuđeni da ove zime na treninge putuju u druge gradove.

Riječ je, kako se moglo čuti na sastanku, o prelaznom rješenju koje je u najboljem interesu grada i sportista, do završetka rekonstrukcije bazena Instituta u Igalu. "Zajednički cilj Opštine i PVK Jadran je da omoguće funkcionisanje kluba koji je od izuzetnog značaja za sport cijele države i u kojem trenira veliki broj novskih mališana", navodi se u saopštenju.

Iz PVK Jadran su informisali da je izrada projektne dokumentacije u završnoj fazi, te da su za postavljanje balona obezbijedili i saglasnost projektanta izgradnje bazena.

Balon će biti montažnog tipa i biće korišćen u periodu od novembra do aprila, tokom kojih će omogućiti održavanje treninga, domaćeg prvenstva i takmičenja do nivoa regionalne lige, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: