neophodne izmjene

Vuković: Nikšić može biti centar ekološkog turizma

"Predsjednik Skupštine je naglasio da nova vlast jasno prepoznaje potencijale eko-turizma i važnost zaštite životne sredine. Podsjetio je da lokalna vlast od samog konstituisanja ulaže maksimalne napore u cilju rješavanja problema sa deponijom Mislov do, kao i drugih deponija na čijem uklanjanju se aktivno radi“

2499 pregleda 2 komentar(a)
Džiknić i Vuković, Foto: SO Nikšić
Džiknić i Vuković, Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, ugostio je Miloša Džiknića, specijalistu ekologije koji će predstavljati Crnu Goru na Svjetskom samitu mladih za klimatske promjene „Youth4Climate“ u Italiji, uručio mu prigodan poklon, poželio srećan put i izrazio uvjerenje da će na najbolji način predstavljati Nikšić i Crnu Goru.

„Vuković i Džiknić su konstatovali da je trenutna ekološka situacija u Nikšiću i Crnoj Gori izuzetno loša i razmotrili mogućnosti za njeno unapređenje. Predsjednik Skupštine je naglasio da nova vlast jasno prepoznaje potencijale eko-turizma i važnost zaštite životne sredine. Podsjetio je da lokalna vlast od samog konstituisanja ulaže maksimalne napore u cilju rješavanja problema sa deponijom Mislov do, kao i drugih deponija na čijem uklanjanju se aktivno radi“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako stoji u saopštenju, Vuković je istakao da im nikako ne idu na ruku neadekvatni kontrolni mehanizmi i loša kaznena politika, te da u najskorije vrijeme treba napraviti izmjene i u tom pravcu.

„Naglasio je riješenost vlasti da upravljanje otpadom uskladi sa zakonom i najvišim evropskim standardima, kao i da će izgradnja Reciklažnog centra biti veliki iskorak u cilju prevazilaženja pomenutih problema, te da je u toku i akcija čišćenja korita rijeka. U kontekstu razvoja Nikšića kao centra ekološkog turizma, Vuković je naglasio da će nova vlast uložiti maksimalne napore da, između ostalog, adekvatno valorizuje potencijale Kapetanovog jezera, Krupca, Slanog, park-šume Trebjesa i Bedema“, stoji u saopštenju Službe za skupštinske poslove.

Sagovornici su saglasni da će dobro odrađeni razvojni projekti, sa jasnom idejom, naići na veliku podršku relevantnih međunarodnih adresa koje se bave ekologijom.

Preporučujemo za Vas