Vuković: Nikšić može biti centar ekološkog turizma

"Predsjednik Skupštine je naglasio da nova vlast jasno prepoznaje potencijale eko-turizma i važnost zaštite životne sredine. Podsjetio je da lokalna vlast od samog konstituisanja ulaže maksimalne napore u cilju rješavanja problema sa deponijom Mislov do, kao i drugih deponija na čijem uklanjanju se aktivno radi“

2531 pregleda 2 komentar(a)
Džiknić i Vuković, Foto: SO Nikšić
Džiknić i Vuković, Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, ugostio je Miloša Džiknića, specijalistu ekologije koji će predstavljati Crnu Goru na Svjetskom samitu mladih za klimatske promjene „Youth4Climate“ u Italiji, uručio mu prigodan poklon, poželio srećan put i izrazio uvjerenje da će na najbolji način predstavljati Nikšić i Crnu Goru.

„Vuković i Džiknić su konstatovali da je trenutna ekološka situacija u Nikšiću i Crnoj Gori izuzetno loša i razmotrili mogućnosti za njeno unapređenje. Predsjednik Skupštine je naglasio da nova vlast jasno prepoznaje potencijale eko-turizma i važnost zaštite životne sredine. Podsjetio je da lokalna vlast od samog konstituisanja ulaže maksimalne napore u cilju rješavanja problema sa deponijom Mislov do, kao i drugih deponija na čijem uklanjanju se aktivno radi“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako stoji u saopštenju, Vuković je istakao da im nikako ne idu na ruku neadekvatni kontrolni mehanizmi i loša kaznena politika, te da u najskorije vrijeme treba napraviti izmjene i u tom pravcu.

„Naglasio je riješenost vlasti da upravljanje otpadom uskladi sa zakonom i najvišim evropskim standardima, kao i da će izgradnja Reciklažnog centra biti veliki iskorak u cilju prevazilaženja pomenutih problema, te da je u toku i akcija čišćenja korita rijeka. U kontekstu razvoja Nikšića kao centra ekološkog turizma, Vuković je naglasio da će nova vlast uložiti maksimalne napore da, između ostalog, adekvatno valorizuje potencijale Kapetanovog jezera, Krupca, Slanog, park-šume Trebjesa i Bedema“, stoji u saopštenju Službe za skupštinske poslove.

Sagovornici su saglasni da će dobro odrađeni razvojni projekti, sa jasnom idejom, naići na veliku podršku relevantnih međunarodnih adresa koje se bave ekologijom.

Bonus video: