Zatvorenici će saditi drveće u bolnicama i školama

UIKS je, kako su dodali iz Agencije, podržao afirmaciju Crne Gore kao ekološke države, kao i ideje i aktivnosti održivog razvoja države

4431 pregleda 101 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Zatvorenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) sadiće drveće u dvorištima bolnica i škola u sklopu projekta „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“, saopštili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Direktori Agencije i UIKS-a Milan Gazdić i Milan Tomić dogovorili su da Uprava ustupa Agenciji zatvorenike, u sklopu projekta koji se realizuje u okviru obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

UIKS je, kako su dodali iz Agencije, podržao afirmaciju Crne Gore kao ekološke države, kao i ideje i aktivnosti održivog razvoja države.

“Zatvorenici UIKS-a sadiće drveće u dvorištima bolnica i škola i ta aktivnost, koja će predstavljati njihovu radnu terapiju, biće na volonterskoj osnovi”, kazali su iz Agencije.

Oni su dodali da je cilj da se do proljeća ozelene bolnički krugovi u zemlji.

Iz Agencije su poručili da će se ozelenjavanje proširiti i na škole i vrtiće, Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj i ostale ustanove od javnog interesa.

Bonus video: