Potpukovnik Knežević upućen u misiju KFOR, Pejović predstavlja CG u misiji pri NATO i EU

Njih je u posjetu primio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović i tom prilikom je istakao da je posebna odgovornost predstavljati svoju zemlju i Vojsku, te da potpukovnici treba da budu ponosni što su odabrani za takav zadatak

10579 pregleda 2 komentar(a)
Đurović i Pejović, Foto: Ministarstvo odbrane
Đurović i Pejović, Foto: Ministarstvo odbrane

Potpukovnik Željko Knežević upućen je u misiju KFOR na Kosovu i potpukovnika Radojicu Pejovića, koji će predstavljati Crnu Goru u stalnoj misiji pri NATO i EU, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Njih je u posjetu primio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović i tom prilikom je istakao da je posebna odgovornost predstavljati svoju zemlju i Vojsku, te da potpukovnici treba da budu ponosni što su odabrani za takav zadatak.

Đurović i Knežević
Đurović i Kneževićfoto: Ministarstvo odbrane

"Kao članica NATO-a odgovorni smo, ne samo za bezbjednost svoje zemlje, već i za mir i stabilnost regiona, ali i šire. Ne sumnjam da ćete dostojno predstavljati Crnu Goru", kazao je on.

Kako je kazao, saradnja sa kolegama iz inostranstva je odlična prilika za razmjenu znanja i iskustava, te da očekuje da dragocjena saznanja koja će steći primjenjuju nakon povratka na svoje dužnosti u Vojsci Crne Gore.

Knežević i Pejović su se zahvalili na ukazanom povjerenju, istakavši da će dati sve od sebe da profesionalno ispune sve postavljene zadatke.

Bonus video: