okupila preko 150 delegata iz 46 zemalja

Brđanin i Rakonjac na FBI NAA konferenciji

Kako navode, teme konferencije su bile i bezbjednosni izazovi u pandemiji, nezakonite migracije, suzbijanje krijumčarenja droga, balkanski karteli, zločini iz mržnje i oblici terorizma

6812 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Direktor policije Zoran Brđanin i v.d. pomoćnika direktora Miloš Rakonjac uzeli su ušeće na 38. FBI NAA konferenciji koja je održana u Šibeniku u Hrvatskoj, saopšteno je iz Uprave policije.

Naziv i tema ovogodišnje konferencije je "Nove perspektive u sprovođenju zakona, suočavanje sa kriminalom u doba pandemije i jačanja kriminalne aktivnosti“ koja je okupila preko 150 delegata iz 46 zemalja sa šireg evropskog područja, Sjedinjenih Američkih Država i drugih krajeva svijeta.

Kako navode, teme konferencije su bile i bezbjednosni izazovi u pandemiji, nezakonite migracije, suzbijanje krijumčarenja droga, balkanski karteli, zločini iz mržnje i oblici terorizma.

"Pored ostalih delegata, ovo je bila prilika i za susret sa zvaničnicima FBI-a i to: Čarlsom Kejblom – direktorom Centra za provjeravanje terorista FBI, Todom Bobom načelnikom Odjeljenja za obuku FBI i Kenetom Brajanom pravnim atašeom u FBI-u", kazali su iz UP.

Preporučujemo za Vas