Opština Tivat uvodi red u komunalno preduzeće

Lokalna vlast odlučila da uvede personalne promjene u nekoliko bitnih lokalnih preduzeća

5804 pregleda 9 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština

Lokalna vlast u Tivtu koalicije građanskih listi Narod pobjeđuje, Bokeški forum i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat odlučila je da uvede personalne promjene na čelnim pozicijama u nekoliko bitnih lokalnih preduzeća.

Tako je Odbor direktora zajedničke firme opština Tivat i Kotor Postrojenje za prečišćavanje otšpadnih voda (PPOV) odlučio da razriješi dosadašnjeg v.d. izvršnog direktora Radoja Vučevića (DPS) i na njegovo mjesto kao v.d. izvršnog direktora imenuje diplomiranog ekonomistu Miljana Markovića (NP).

Umjesto dosadašnjeg direktora Slaviše Ognjanovića (DPS) kome je istekao mandat, novi v.d. izvršni direktor preduzeća Parking servis Tivat biće Branislav Mirčić. Ovaj diplomirani pravnik iz Tivta koji sada radi u preduzeću Vodovod i kanalizacija Kotor blizak je SNP-u. ispred kojeg je svojevremeno bio i potpredsjednik OIK Tivat.

Umjesto Vlada Đukića (DPS), čiju je smjenu pokrenuo Odbor direktora te kompanije, a prihvatio ju je predsjednik Opštine Željko Komnenović (NP), novi v.d. izvršni direktor Komunalnog preduzeća Tivat biće Vučeta Stanišić (NP). Stanišić je kapetan bojnog broda Mornarice VCG u penziji i ima završene najviše vojne škole, kao i iskustvo na rukovodećim funkcijama u privredi.

Njegovo postavljenje na mjesto prvog čovjeka Komunalnog u lokalnoj vlasti Tivta smatraju kao najbolje rješenje za efikasno prevazilaženje brojnih problema koje je Komunalno imalo u radu u posljednjem periodu.

Osim minusa od preko 150.000 eura sa kojim je okončalo poslovanje u protekloj godini, Komunalno karakteriše i značajno popuštanje discipline i odgovornosti dijela zaposlenih, koje se posebno ispoljilo nakon što je novi Odbor direktora sa Jelenom Jović (NP) na čelu prije nekoliko mjeseci morao smanjiti radnicima plate za 10 odsto zbog nezavidnog finansijskog položaja preduzeća i ogromnih troškova koje je ono ranije imalo i nenaplaćenih potraživanja od korisnika usluga Komunalnog.

I sam odlazeći direktor Đukić je Odboru direktora navodno priznao da od septembra prošle godine ima problem nedostatka autoriteta nad zaposlenima i da stoga nije u stanju da organizuje efikasan Komunalnog. Stoga su u Opštini procijenili da bi imenovanje bivšeg visokog vojnog oficira Stanišića koji za sobom ima niz odgovornih komandnih dužnosti u jedinicama i ustanovama Mornarice VCG i imidž odlučnog i beskompromisnog oficira predanog izvršenju dobijenog zadatka, bilo najbolji način da se “gvozdenom rukom” i vojnom disciplinom ponovno uvede red u Komunalno i eliminišu neodgovornosti i zloupotrebe javnih resursa koje su minulih mjeseci evidentirane u toj opštinskoj firmi.

Lokalna uprava Tivta odlučila je i da novi četvorogodišnji mandat na mjestu izvršnog direktora preduzeća Vodovod i kanalizacvija ponovno povjeri Alenu Krivokapiću (DPS). jer on u Tivtu važi za izuzetnog profesionalca u svom poslu i vrijednog i sposobnog rukovodioca, što je Krivokapić i dokazao uspješno vodeći Vodovod i tokom prethodne DPS-SD-HGI uprave na čelu Tivta.

Formalnu saglasnost na sve ove odluke o razrješenjima i imenovanjima rukovodilaca opštinskih preduzeća u Tivtu treba da daju odbornici na sjednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 1. oktobar.

Bonus video: