Predsjednik skupštine Crne Gore ima niz bilatealnih susreta

Bečić neće prisustvovati ustoličenju Metodija zbog službenog puta u Sloveniju

Želim našem dragom episkopu Metodiju da nastavi da uspješno hodi putevima svojih prethodnika i naših svetih otaca, nastavljajući svojim umjerenim i pastirskim pristupom da promoviše pomirenje, ljubav i slogu među ljudima, kao vrhunske i neprolazne vrijednosti.

31475 pregleda 613 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić objavio je na Tviteru kako nije u mogućnosti da prisustvuje ustoličenju Metodija u manastiru Đurđevi stupovi, jer se nalazi na službenom putovanju u Sloveniji.

"Nakon učešča na 10.sastanku predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope i niza bilateralnih susreta, sjutra i preksjutra ću boraviti u Sloveniji na Samitu predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana.Samim tim neću biti u prilici da prisustvujem ustoličenju episkopa Metodija", naveo je Bečić u svojoj Tviter poruci.

On je i novom episkopu budimljansko - nikšićkom Metodiju poželio da "uspješno hoda putevima svog prethodnika."

"Želim našem dragom episkopu Metodiju da nastavi da uspješno hodi putevima svojih prethodnika i naših svetih otaca, nastavljajući svojim umjerenim i pastirskim pristupom da promoviše pomirenje, ljubav i slogu među ljudima, kao vrhunske i neprolazne vrijednosti", kazao je Bečić.

Preporučujemo za Vas