Radović predvodio delegaciju Budve u Turskoj: Bratimljenje Bodruma i Budve

Naglašavajući da je više puta boravio u Crnoj Gori i Budvi, Aras je kazao da postoje sličnosti dva grada kada su u pitanju prednosti i nedostaci turističkih mjesta.

7826 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Opština Budva
Foto: Opština Budva

Na poziv predsjednika Opštine Bodrum Ahmeta Arasa, delegacija Opštine Budva predvođena predsjednikom Skupštine opštine Krstom Radovićem boravila je u radnoj posjeti Opštini Bodrum u pokrajini Mugla u Turskoj.

Kako je saopšteno iz Službe Skupštine opštine Budva delegaciju su, pored predsjednika Skupštine opštine Budva, činili: Luka Liješević, odbornik Prave Crne Gore u Skupštini opštine Budva, Mijomir Pejović predsjednik Odbora direktora HG “Budvanska rivijera”, Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije Budva, Amel Dedeić, savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Aleksandar Franeta, predsjednik Upravnog odbora “Akademije znanja” Budva.

“Prvi dan radne posjete obilježio je susret sa zamjenikom predsjednika opštine Bodrum, Huseinom Tutkunom i Bulentom Kajom, renomiranim hotelijerom iz Bodruma na čiju je inicijativu i došlo do susreta predstavnika dva grada. Drugog dana posjete upriličen je prijem kod guvernera pokrajine Mugla , Bilgehana Bajana koji je zahvalio na posjeti a ujedno i istakao njen značaj budući da postoji širok prostor za buduću saradnju”, navodi se u saopštenju iz Službe Skupštine opštine Budva.

Delagacija Budve susrela se i sa predsjednikom opštine Bodrum Ahmetom Arasom.

Naglašavajući da je više puta boravio u Crnoj Gori i Budvi, Aras je kazao da postoje sličnosti dva grada kada su u pitanju prednosti i nedostaci turističkih mjesta.

“Zaključeno je da su Bodrum i Budva gradovi koji značajno učestvuju u turističkom prometu svojih zemalja a da osim turizma postoji potencijal za saradnju i razmjenu iskustava i u drugim granama privrede, prije svega trgovini,građevinarstvu, infrastrukturnim projektima, kao i projektima zaštite životne sredine.“ navodi se u saopštenju.

Aras i Radović su potpisali Pismo namjere u cilju bratimljenja dva grada u narednom periodu.

“Bodrum je inače uz Antaliju najznačajnije ljetovalište u Turskoj koje ima preko 1200 hotela, poznato između ostalog po bijeloj arhitekturi sa maksimum dva nivoa, lijepim plažama, a takođe je i znacajan jahting centar Turske. Bodrum je destinacija za odmor mnogim turistima iz evropskih zemalja, kako sa zapada tako i istoka, a po svom značaju, kvalitetu ponude i udjelu u Turskoj, poput Budve u Crnoj Gori, značajno učestvuje u turističkom prometu zemlje”, ističe se u saopštenju.

U okviru posjete Pivrednoj komori Bodruma razgovarano je i sa predsjednikom Mahmutom Kocadonom i njegovim saradnicima, dok je posebna pažnja posvećena razgovorima sa turističkim udruženjima i to sa Boder - Udruženjem hotelijera Bodruma i Tursab-om, tacnije Udruženjem turističkih agencija Turske – predstavništvo za Bodrum i regiju Mugla.

Domaćini su delegaciji iz Budve i Crne Gore organizovali obilazak kulturno istorijskih znamenitosti i prirodnih ljepota.

Bonus video: