Radulović tvrdi: Sedam đaka iz Liverovića nije dobilo udžbenike

"Nadam se da će i ostali roditelji čija djeca još nijesu dobila udžbenike dići glas, jer ovo je klasičan primjer diskriminacije učenika od strane onih koji treba da im omoguće da imaju sve uslove za normalno školovanje. No, možda je došlo vrijeme da ni i školu ne treba ići", zakljucuje Radulović.

3389 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Dragoljub Radulović iz nikšićke Župe tvrdi da učenici prvog razreda, njih sedmoro, u područnom odjeljenju OŠ "Dušan Bojović" u Liverovićima, ni skoro mjesec dana od početka školske godine nemaju udžbenike.

"Svi roditelji su evo skoro mjesec dana bili strpljivi i prihvatali svakodnevna obećanja od rukovodstva škole u stilu " biće knjige sjutra i sve tako do danas. Juče nas novopostavljena direktorica obavijestila da moramo biti strpljivi i da to nije samo problem u našoj školi, nego da i u drugim školama ima učenika koji još uvijek nijesu dobili knjige. Tužno, žalosno, jadno. Teško je naći riječi za ovakav odnos prema prvačićima. Zar nije žalosno da njihove, sa radošću kupljene školske torbe, zvrje prazne. Kakvu im to poruku šaljemo. Učimo li ih to od malih nogu da u ovom ovakvom društvu ne mogu biti ravnopravni. Učimo li ih to od prvih školskih dana da im škola u životu nije bitna, pa im ni knjige ne trebaju", stoji u saopstenju koje je Radulović dostavio medijima.

Kako je naglasio, želio je da pomenutim saopštenjem samo skrene pažnju na "diskriminaciju i unazađivanje djece od strane svih u prosvjetnom lancu".

"Nadam se da će i ostali roditelji čija djeca još nijesu dobila udžbenike dići glas, jer ovo je klasičan primjer diskriminacije učenika od strane onih koji treba da im omoguće da imaju sve uslove za normalno školovanje. No, možda je došlo vrijeme da ni i školu ne treba ići", zaključuje Radulović.

Kako je Vijestima kazala v.d.direktora škole "Dušan Bojović", Ljiljana Papić istina je da učenici nemaju udžbenike i isti će stići u toku dana.

"To ne zavisi od nas, već od resornog ministarstva, ali mi je rečeno da će udžbenici stići u toku dana. Radulović me nije kontaktirao, a ja sam prije nekoliko dana predlozila roditeljima da za svu djecu kopiramo stranice koje se obrađuju, ali nijesam dobila povratnu informaciju', kazala je Papić koja je nedavno stupila na pomenutu funkciju.

Bonus video: