CGO: Osuđujemo ponašanje predstavnika vlasti na ustoličenju Metodija

„Dodatno, oni su svojim postupanjem pokazali da nijesu svi građani i građanke Crne Gore isti pred zakonom, čime su demantovali retoričku privrženost principu vladavine prava, ali i ugrozili napore zdravstvenih radnika u borbi protiv pandemije korona virusa“

5699 pregleda 25 reakcija 7 komentar(a)
CGO, Foto: CGO
CGO, Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) osudio je ponašanje premijera Zdravka Krivokapića, članova Vlade i predstavnika skupštinske većine koji su, kako su kazali iz te organizacije, prisustvom ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija jedinstveno demonstrirali nepoštovanje važećih zdravstvenih mjera.

„Dodatno, oni su svojim postupanjem pokazali da nijesu svi građani i građanke Crne Gore isti pred zakonom, čime su demantovali retoričku privrženost principu vladavine prava, ali i ugrozili napore zdravstvenih radnika u borbi protiv pandemije korona virusa“, kaže se u reagovanju CGO.

Iz te nevladine organizacije podsjećaju da na skupu u Beranama nije bilo poštovanja mjera u pogledu ograničenog broja prisutnih ljudi, propisane distance, niti su prisutni nosili odgovarajuće zaštitne maske, a nepoznato je i koliko ih je adekvatno imunizovano.

Kako su kazali iz CGO, u pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, koja zahtijeva i nikad jaču kampanju za vakcinaciju stanovništva, vlast ima obavezu da dosljedno sprovodi propisane mjere, umjesto što ih kontinuirao, a posebno tokom vjerskih obreda, krši.

„Sam premijer Krivokapić, od početka masovne imunizacije, nije iskazao interesovanje da se vakciniše protiv COVID19. Ovim se urušava kredibilitet Vlade i vlasti da od bilo koga traže poštovanje mjera i zakona“, kaže se u reagovanju.

Bonus video: