Darius najljepši na dvije izložbe

Rotvajler vlasnika Borisa Pejakovića pobjednik Međunarodne izložbe pasa na Vučju

5953 pregleda 105 reakcija 3 komentar(a)
Pobjednik izložbe, Foto: Privatna arhiva
Pobjednik izložbe, Foto: Privatna arhiva

Rotvajler Darius Wizard Montenegro Rott, vlasnika Borisa Pejakovića iz Nikšića, pobjednik je 13. po redu Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB Nikšić 2021, dvodnevne manifestacije koja je održana na Vučju.

”Dugo godina se bavimo odgojem rotvajlera, i do sada smo proizveli mnogo šampiona koji žive širom svijeta. Jedna od omiljenijih izložbi koje posjećujemo je Trebjesa kup u Niksicu. Ove godine se desilo da se Leskovac Sieger, specijalizovana izložba za rotvajlere, održavala istog dana kad i Trebjesa kup, pa smo zbog toga mogli prisustvovati samo jedan dan. Na izložbi u Leskovcu smo ostvarili odličan uspjeh - sa ženkom Lulu Wizard Montenegro Rott u puppy razredu smo bili prvi, dok smo sa mužjakom Darius Wizard Montenegro Rott bili drugi u najjačem razredu na izložbi. Veoma ozbijan uspjeh na najvećoj specijalizovanoj izložbi za rotvajlere ove godine, na kojoj je učestvovalo 96 rotvajlera”, kazao je Pejaković.

Odmah nakon završetka izložbe krenuli su za Nikšić sa namjerom da ponove rezultat iz Leskovca. Međutim, u Nikšiću su bili još bolji. Lulu Wizard Montenegro Rott je proglašena za najljepšeg mladog psa na izložbi, dok je Darius pobjednik Kupa Trebjesa.

”Izložba je bila odlično organizovana, sa odličnim sudijama, i na prelijepom prostoru. Moj osjećaj zbog ostvarenih rezultata bio je neopisiv”, kazao je Pejaković.

Ono što je obilježilo dvodnevnu manifestaciju, koju je organizovalo Kinološko društvo (KD) “Trebjesa”, prema riječima Aleksandre Sjekloće, je veliki broj inostranih izlagača koji su došli, kako je kazala, sa primjercima izuzetnog kvaliteta.

”Oba dana izložbe učestvovalo je više od 350 pasa, što je zaista impozantan broj u vremenu kada je sve ograničeno zbog epidemiološkog rizika. Tu su bili izlagači iz Francuske, Španije, Italije, Poljske, Češke, Rusije, Švajcarske, kao i iz Crne Gore i regiona”, kazala je Sjekloća.

Bonus video: