Raspisan konkurs za studijski program Konzervacija i restauracija

Na programu je predviđeno osam mjesta za studente koji će se finansirati iz državnog budžeta

1408 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija studijskog programa Konzervacija i restauracija na Fakultetu likovnih umjetnosti (FLU), za studijsku 2021/22. godinu.

Na tom programu predviđeno je osam mjesta za studente koji će se finansirati iz državnog budžeta.

Tekst konkursa je, kako je saopšteno iz UCG, utvrđen na juče održanoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta, kojom je predsjedavala predsjednica tog tijela prof. dr Rajka Glušica.

Prijave se podnose 30. septembra, u okviru radnog vremena studentske službe FLU.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja, za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu se 1. oktobra, prema rasporedu FLU.

Prijemni ispit, koji je dodatni uslov za upis, polaže se prema rasporedu Fakulteta likovnih umjetnosti, u periodu od 2. do 5. oktobra.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja obaviće se zaključno sa 8. oktobrom.

Tekst konkursa objavljen je danas u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.

Pokrenut postupak za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Iz UCG je saopšteno da je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora pokrenut i postupak za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Podsjećaju da je, na sjednici održanoj krajem juna, Upravni odbor odredio da poslove vršioca funkcije dekana, do izbora dekana, obavlja prof. dr Rašid Hadžić.

Bonus video: