Univerzitet Crne Gore i Savjet Evrope zajedno do unapređenja kvaliteta u obrazovanju

Prema riječima menadžerke programa u Odjeljenju za obrazovanje Savjeta Evrope Vesne Atanasove, u budućem periodu će raditi na organizaciji što većeg broja radionica, onlajn kurseva, dodatnih obuka u pogledu podizanja svijesti o akademskom integritetu

4450 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Kroz zajedničke napore Univerziteta Crne Gore i Savjeta Evrope u Crnoj Gori uspostavljeni su mehanizmi i metodologija kojima se unapređuje kvalitet učenja i nastave što je naročito od velike važnosti danas, u okolnostima rada koje je nametnula pandemija, kazao je rektor Univerziteta Vladimir Božović.

Božović i prorektorica za internacionalizaciju Sanja Peković sastali su se danas sa šeficom Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori Evgenijom Jakumopulu, menadžerkom programa u Odjeljenju za obrazovanje Savjeta Evrope (Strazbur) Vesnom Atanasovom i Marijom Merdović.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku su definisane aktivnosti kada je riječ o budućim projektima iz oblasti akademskog integriteta i unapređenja kvaliteta u obrazovanju.

Jakumopulu je istakla odličnu saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, te naglasila da će se čvrst, otvoren i pouzdan odnos koji je izgrađen u prethodnom periodu samo još više nadograđivati kroz nove oblasti zajedničkog djelovanja.

Peković je tom prilikom kazala da je važnost akademskog integriteta prisutna u svim aspektima obrazovanja, te da je Univerzitetu veoma bitno povećanje broja različitih aktera koji će, kroz projektne aktivnosti, učestvovati u jačanju obrazovnog procesa.

Ona je istakla značaj kurseva o akademskom integritetu razvijenih uz pomoć podrške zajedničkog projekta Evropske unije i Savjeta Evrope.

Prema riječima Atanasove, u budućem periodu će raditi na organizaciji što većeg broja radionica, onlajn kurseva, dodatnih obuka u pogledu podizanja svijesti o akademskom integritetu.

Bonus video: