Aerodromi CG i Agencija za zaštitu životne sredine radiće na smanjenju aerozagađenja i ozeleniti aerodromske površine

"Usklađivanje sa pravim tekovinama EU zahtjeva značajne investicije, zato će nam od prioritetnih aktivnosti svakako biti ozelenjavanje površina, uređene unutrašnjih prostorija i niz drugih akcija koje će imati za cilj unaprjeđenje uslova za rad zaposlenih i boravak putnika", kazao je Radulović

2456 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore i Agencija za zaštitu životne sredine razmatraju mogućnost saradnje na projektima kojim bi se smanjilo aerozagađenje, riješilo pitanje deponije u Tivtu i oplemenio zeleni prostor unutar i oko aerodroma radi poboljšanja kvaliteta vazduha.

O tome su danas razgovarali zamjenik izvršnog direktora ACG Petar Radulović i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

Na sastanku, kako je saopšteno iz Kabineta izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, je ocijenjeno da su potencijlne oblasti saradnje zajednički projekti i pružanje usluga, usaglašenih sa donijetim strategijama Vlade, a čiju realizaciju prati Agencija za zaštitu prirode i životne sredine.

"Usklađivanje sa pravim tekovinama EU zahtjeva značajne investicije, zato će nam od prioritetnih aktivnosti svakako biti ozelenjavanje površina, uređene unutrašnjih prostorija i niz drugih akcija koje će imati za cilj unaprjeđenje uslova za rad zaposlenih i boravak putnika", kazao je Radulović.

Vjeruje da će saradnja Aerodroma Crne Gore sa Agencijom rezultirati kvalitetnim projektima i aktivnostima.

"Jer je saradnja između državnih institucija neophodna kako bi se što lakše sproveli demokratski procesi iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u Crnoj Gori", rekao je Radulović.

Bonus video: