Nikšić: Humanitarni koncert za Radu u sali "Zahumlja"

Učešće u programu uzeće književnici Anđela Backović, Gorica Božović i Veljko Veljović, gitarista Aleksandar Bojović, plesni par Ilija Bulajić i Sanja Dubljević i crkveni hor

3362 pregleda 1 komentar(a)
Rada Mikić, Foto: Privatna arhiva
Rada Mikić, Foto: Privatna arhiva

U subotu, 2.oktobra, sa početkom u 19 časova, u sali "Zahumlja" u Nikšiću, biće organizovano humanitarno veče. Cijena ulaznice je tri eura, a novac će biti uplaćen Nikšićanki Radi Mikić, rodom od Koprivica, kojoj je u Minsku odobrena transplatacija bubrega za koju je potrebno oko 70 hiljada eura.

Učešće u programu uzeće književnici Anđela Backović, Gorica Božović i Veljko Veljović, gitarista Aleksandar Bojović, plesni par Ilija Bulajić i Sanja Dubljević i crkveni hor.

“Prije 30 godina počeli su problemi sa bubrezima a četvrta je godina od kako sam na dijalizu. Bubrezi uopšte ne vrše funkciju, tako da sam zavisna od aparata. Život mi se sveo na tegobe i bolove. Svaki put sve su teži problemi zbog dijalize“, kazala je Rada “Vijestima” prije dva mjeseca.

Pošto niko iz porodice ne može da joj bude donor, Rada je morala da pronađe alternativno rješenje – operacija će biti obavljena u glavnom gradu Bjelorusije, u Minsku. Stavili su je 15. aprila na listu čekanja, a Rada pokušava da uz pomoć dobrih ljudi prikupi potrebna sredstva. U akciju se uključio i sugrađanin Ilija Bulajić kome je Konstantina Vojinović 2018. godine donirala bubreg.

„Čekam da me zovnu iz Bjelorusije. Mogu me sad zvati, a možda neće ni za godinu. Kod njih se čeka od 200 do 500 dana. Ne računam da ću sav taj novac sakupiti, jer jako puno je onih kojima je pomoć potrebna. Ukoliko se to ipak desi, sve što ostane novca nakon operacije uplatiću onome kome u tom trenutku bude najpotrebnije. Otvorila sam i poseban žiro račun za tu namjenu da bi se znalo koliko je uplaćeno i da nakon operacije preostali novac drugome prebacim, a taj žiro račun ugasim“, poručila je tada.

Svi koji žele i koji mogu da pomognu da se Rada riješi tegoba, života bez bola i dijalize mogu da uplate sredstva na žiro račun: 510000000121321044 (CKB) ili na devizni račun: CKBCMEPG IBAN ME25510161096026512988, ili da dođu u “Zahumlje” i kupe kartu.

Bonus video: