Bečić: Crna Gora ima kapacitete za borbu protiv kriminala i korupcije

Predsjednik Skupštine je poručio da se samo posvećenim i profesionalnim odnosom, u službi svih građana, gradi primjer sigurnosti

5539 pregleda 4 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Crna Gora ima kapacitete za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, dodajući da uspostavljanje vladavine prava garantuje razvoj države na evropskom i evroatlantskom kursu.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitao 2. oktobar - Dan unutrašnjih poslova resornom ministru Sergeju Sekuloviću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i svim pripadnicama i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije.

„Uzvišeni poziv koji obavljate žrtvujući svoje živote za dobrobit i sigurnost naših građanki i građana, vrijedan je divljenja”, naveo je Bečić u čestitki.

On je poručio da se samo posvećenim i profesionalnim odnosom, u službi svih građana, gradi primjer sigurnosti.

Pripadnici MUP-a i policije, kako je naveo Bečić, predstavljaju garanciju mira i poštovanja ustavnih načela Crne Gore.

On je rekao da se uloga čuvara države i njenih demokratskih vrijednosti mora ogledati u kontinuiranoj borbi protiv svih vidova kriminaliteta, a posebno protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Uvjeren sam da Crna Gora posjeduje znanje, volju i potrebne kapacitete za odlučnu borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Uspostavljanje vladavine prava garantuje efikasniji razvoj naše države na evropskom i evroatlanskom kursu”, naveo je Bečić.

On je kazao da se raduje, kako je rekao, promjeni političke klime i smanjenju atmosfere straha i zloupotrebe u redovima policijskih službenika.

“Svaki pokušaj politizacije naših snaga bezbjednosti, u cilju zaštite pojedinačnih i partijskih interesa, naići će na oštru reakciju”, poručio je Bečić.

On je dodao da je uvjeren da će unaprjeđenje uslova rada i podizanje životnog standarda zaposlenih u sektoru unutrašnjih poslova biti stalni prioriret.

Bonus video: