Demokrate: Ubistvo u Tuzima zadnji alarm i najjasnija poruka za institucije društva

"Pozivamo nadležne da u najkraćem roku privedu pravdi osumnjičeno lice, a institucije da podnesu odgovornost i konačno se okrenu radu u interesu građana, kako se ovo, i nijedno slično teško krivično djelo ne bi ponovilo"

7142 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora osudila je ubistvo devetnaestogodišnje Šejle Bakije i ocijenila da je "ozbiljan institucionalni propust" rezultirao tragičnim gubitkom mladog života.

U saopštenju Demokrata se navodi da je tragičan događaj u Tuzima, "zadnji alarm i najjasnija moguća poruka za insititucije koje su bile obavezne da ispitaju detalje ovog slučaja.

"Posebno što je riječ o licu koje je i ranije odgovaralo za nasilničko ponašanje - a onda i da zaštite žrtvu. Pozivamo nadležne da u najkraćem roku privedu pravdi osumnjičeno lice, a institucije da podnesu odgovornost i konačno se okrenu radu u interesu građana, kako se ovo, i nijedno slično teško krivično djelo ne bi ponovilo. Jer samo temeljno obavljen posao može rezultirati prevencijom kao jedinim željenim rezultatom jer je nedopustivo da tragedije budu posledica nesavjesnog rada službi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da ubistvo Bakije ne smije proći nekažnjeno, te da država mora pokazati da je u stanju da privede pravdi sve one koji ugrožavaju nečiji život i ispoljavaju bilo kakav oblik nasilja.

"Onog trenutka kada odgovorni budu prestali da okreću glavu a nadležne institucije da konačno rade svoj posao, jedino tada ćemo znati da živimo u sigurnoj državi i društvu, koji su fokusirani isključivo na dobrobit svih njenih građana", zaključuje se u saopštenju Demorata.

Mirni protest građana povodom ubistva Bakija održan je danas ispred zgrade policije u Tuzima.

Protest su organizovale NVO Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava.

Bonus video: