SNP: Ispitati odgovornost onih koji su odbacili krivične prijave protiv Šejlinog ubice

"Razumijemo ogorčenje građana Tuzi i cijele Crne Gore zbog tragičnog gubitka jednog mladog života, Šejle Bakije. Tuga i nevjerica su još veće kada se zna da se ovakav epilog mogao izbjeći i da se moglo djelovati preventivno i u ovom, kao i brojnim drugim slučajevima nasilja u porodici"

6723 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da slučajevi nasilja u porodici moraju biti tretirani krajnje ozbiljno i odgovorno kako bi se u budućnosti izbjegle nesreće.

Povodom ubistva devetnaestogodišnje Šejle Bakije u Tuzima, iz SNP su naveli da Crna Gora više ne smije dozvoliti da joj na takav način ode nijedan život.

"Razumijemo ogorčenje građana Tuzi i cijele Crne Gore zbog tragičnog gubitka jednog mladog života, Šejle Bakije. Tuga i nevjerica su još veće kada se zna da se ovakav epilog mogao izbjeći i da se moglo djelovati preventivno i u ovom, kao i brojnim drugim slučajevima nasilja u porodici. Zbog toga, SNP CG traži da se ispita odgovornost onih koji su odbacili krivične prijave protiv Šejlinog ubice i tako stvorili preduslove da se ovakva tragedija desi, navodi se u saopštenju SNP-a.

Mirni protest građana povodom ubistva Bakija održan je danas ispred zgrade policije u Tuzima.

Protest su organizovale NVO Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava.

Bonus video: