Abazović: Đukanoviću da je stalo do ugleda CG bi odstupio. Policija spremna za istragu, za Tužilaštvo procijenite

"Iza svake njegove priče o "patriotizmu" kriju se tajni računi. Čestitam kolegama iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodnim istraživačima"

47512 pregleda 93 reakcija 73 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me
Abazović, Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću "stalo do ugleda Crne Gore" da bi odstupio sa funkcije istog trena.

"Iza svake njegove priče o "patriotizmu" kriju se tajni računi. Čestitam kolegama iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodnim istraživačima. Uprava policije je spremna za istragu. Za Tužilastvo procijenite sami", napisao je Abazović na Tviteru.

MANS je večeras objavio da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja

Bonus video: