Klinički centar bio bez vode

I dok iz KCCG kažu da su bez vode juče bili nekoliko sati, više zaposlenih u toj ustanovi i pacijenata ispričalo je “Vijestima” da su slavine bile suve od petka u ponoć, zbog čega se nijesu mogli istuširati

6642 pregleda 3 komentar(a)
Menadžment tvrdi da cijevi nisu mijenjane od 1974.
Menadžment tvrdi da cijevi nisu mijenjane od 1974.

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ostao je juče ujutro bez vode, nakon kvara na instalacijama u dvorištu te zdravstvene ustanove.

I dok iz KCCG kažu da su bez vode juče bili nekoliko sati, više zaposlenih u toj ustanovi i pacijenata ispričalo je “Vijestima” da su slavine bile suve od petka u ponoć, zbog čega se nijesu mogli istuširati.

”Ono što je najvažnije jeste da ni u jednom trenutku niti jedan pacijent nije uskraćen za pružanje ljekarske pomoći, a i pored toga što je zahtjevao dopusnki angažman zaposlenih, cio proces rada se odvijao kao da ne postoji nikakav tehnički problem”, saopšteno je sinoć iz KCCG.

Iz KCCG su saopštili da je do problema sa vodosnabdijevanjem došlo zbog pucanja hidrofora, istakavši da to ne remeti redovan rad bolnice.

”Ranije jutros svim odjeljenjima su podijeljene rezervne zalihe vode za piće, jer je bilo neophodno da se sve slavine privremeno, na nekoliko sati, stave van upotrebe. Podsjećamo, problem je nastao kada je kasno sinoć došlo do pucanja hidrofora u dvorištu KCCG”, saopštili su juče iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG su naveli da su tehničke ekipe bolnice, u saradnji sa “Vodovodom”, uspjele da umanje odliv vode.

Najavili su i radove na cjevovovodu, prvi put nakon izgradnje bolnice prije gotovo pola vijeka.

“Na teren će, međutim, od sjutra morati da izađu i građevinci da bi se postavile nove cijevi, koje nijesu mijenjane od izgradnje bolnice 1974. godine”, saopšteno je iz KCCG.

Iz najveće zdravstvene ustanove juče popodne su saopštili da su u KCCG počeli radovi na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi.

Kasno sinoć iz KCCG je saopšteno da je kvar saniran i da je vodosnadbijevanje uredno.

Bonus video: