Abazović: Građanska, evropska i ekološka Crna Gora su garant mira, stabilnosti i ekonomskog progresa

"Kroz istoriju, Vojska Crne Gore izvojevala je mnogobrojne herojske podvige, dala ključni doprinos našoj nezavinosti i dala pečat jednom vremenu koje je iza nas"

6661 pregleda 17 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da su građanska, evropska i ekološka Crna Gora garant mira, stabilnosti i ekonomskog progresa.

"Svi moramo biti posvećeni tom cilju, a Vojska Crne Gore u tome ima važnu ulogu", naveo je potpredsjednik Vlade čestitajući nadolazeći Dan Vojske Crne Gore ministarki odbrane Oliveri Injac, načelniku Generalštaba, brigadnom generalu Milutinu Đuroviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima u službi u Vojsci Crne Gore.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade je saopšteno da je Abazović rekao da je Vojska Crne Gore od sticanja nezavisnosti 2006. godine dala doprinos u cilju očuvanja globalnog mira i stabilnosti i da je kao takva prepoznata među partnerima u Alijansi, a da je u Crnoj Gori garant bezbjednosti i institucija kojoj građani najviše vjeruju.

"Kroz istoriju, Vojska Crne Gore izvojevala je mnogobrojne herojske podvige, dala ključni doprinos našoj nezavinosti i dala pečat jednom vremenu koje je iza nas. Danas, Vojska Crne Gore ima drugačiju, ali podjednako važnu ulogu. Članstvo u NATO jedan je od stubova naše spoljne politike. Zajednički radimo na tome da Crna Gora bude punopravna članica EU, čime bi se zaokružila njena spoljna politika i jasno prozapadno opredjeljenje", istakao je Abazović.

Iz Kabineta su kazali da je Abazović danas prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, koja se održava u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

Bonus video: