"vjerujem da naši mladi žele da ostanu u našoj državi"

Begović: Uprava za sport i mlade želi, mora i hoće vratiti mlade u Crnu Goru

Mi želimo da to promijenimo, dodao je on, želimo da stvorimo atmosferu u našoj državi, našoj Crnoj Gori, koja će biti željena destinacija za omladinu, a ne suprotno

5655 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović kazao je da Uprava za sport i mlade želi, mora i hoće da vrati mlade u Crnu Goru.

On je danas sa vršiteljkom dužnosti pomoćnice direktora Ksenijom Božović u prostorijama Uprave ugostio rektora Univerziteta Crne Gore, Vladimira Božovića.

Kako se navodi u saopštenju Uprave, tema sastanka su bili mladi u Crnoj Gori, koji nažalost u velikom broju napuštaju našu državu.

"Idejni cilj Uprave za sport i mlade jeste da u što kraćem roku, konkretnim djelima pokuša da u saradnji sa partnerima čiji je domen, odnosno ciljna grupa, omladina u Crnoj Gori, a čiji je prvi logičan reprezentant UCG, pronađe način kako da spriječi takozvani "odliv mozgova" iz naše države, te prepozna i čuje poziv za pomoć koji omladina već duži vremenski period šalje nadležnim institucijama, a koji se do sada nažalost nijesu odazvali na isti", kazao je Begović.

Mi želimo da to promijenimo, dodao je on, želimo da stvorimo atmosferu u našoj državi, našoj Crnoj Gori, koja će biti željena destinacija za omladinu, a ne suprotno.

Želimo, hoćemo i moramo, ističe Begović, promijeniti odnos prema našoj budućnosti, prema našoj omladini koja prirodno i pripada u svojoj državi, gdje su svoji na svome.

"Svjestan sam da to neće biti lak put, ali čvrsto vjerujem da na tom putu nećemo biti sami, vjerujem da naši mladi žele da ostanu u našoj državi i da će isto učiniti ako oslušnemo sve ono što su unazad tražili i pokušamo da im sa partnerima, kao što je upravo Univerzitet Crne Gore, isto i omogućimo", poručio je Begović.