Raznim aktivnostima učenici škole "Luka Simonović“ u Nikšiću obilježili Dan nauke

Učenici sedmog razreda su odlučili da njihova aktivnost posvećena nauci bude vezana za automobile budućnosti koje su osmislili
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2017. 11:35h

Učenici i nastavnici nikšićke Osnovne škole "Luka Simonović“ raznim aktivnostima obolježili su Dan nauke.

Programi su bili prilagođeni uzrastu učenika pa su tako oni najmlađi odgledali video zapis o značaju nauke za život ljudi, eksperimente prigodne za njihov uzrast, razgovarali o nauci, a zatim pravili robote od kockica za igru i ukrašavali robota “Figurka”.

Učenici drugog razreda imali su radionicu “Učionica budućnosti”, dok su njihovi godinu stariji drugari organizovali literarno-likovnu radionicu na temu robotike. .Učenici četvrtog razreda su pravili robote od kartonskih kutija i ctratali radove na temu “Svijet u budućnosti”, dok su “petaci” izrađivali robote od različitog materijala i čitatali pripremljene tekstove o robotima.

Učenici šestog i devetog razreda su udruženim snagama pripremili radove o poznatim svjetskim naučnicima, dok su njihovi drugari iz osmog razreda, u saradnji sa nastavnicama, pripremili i prikazali power point prezentaciju na temu “Dan nauke, naučnici, roboti i robotika”, ali i predstavili Ludolfov i Ojlerov broj i Plankovu konstantu.

Učenici sedmog razreda su odlučili da njihova aktivnost posvećena nauci bude vezana za automobile budućnosti koje su osmislili.

Galerija

Bonus video: