Stipendije za pet studenata iz nikšićke Župe

Visina stipendije, koja se prima za period novembar – jun, je 60 eura mjesečno

1831 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donio je odluku da šestu godinu zaredom raspiše konkurs za dodjelu stipendije za najbolje studente iz te mjesne zajednice. Savjet će ove godine stipendirati pet najboljih studenta, a visina stipendije, koja se prima za period novembar – jun, je 60 eura mjesečno.

“Pravo da konkurisu za stipendiju imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. Moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Konkurs je otvoren do 1.novembra, a stipendija će biti isplaćena jednokratno u ukupnom osmomjesečnom iznosu.

“Na ovaj način želimo da damo skroman podstrek svim sadašnjim i budućim studentima da postignu što bolje rezultate, što je u interesu naše MZ, grada i države. Kroz ovakve aktivnosti želimo da pošaljemo poruku da je ulaganje u znanje najbolje i najsigurnije ulaganje. Studentima iz naše mjesne zajednice želimo da, na ovaj skroman način, pošaljemo poruku da uvijek budu uz svoje mjesto i da i oni kroz svoje ideje doprinesu njegovom razvoju”, poručio je Radulović.

Savjet će, kako je kazao, i u narednom periodu nastojati da održi kontinuitet svih prethodnih aktivnosti.

Bonus video: