Herceg Novi: Prezentovano idejno rješenje o pokrivanju otvorenog bazena na Škveru

"Ovo će omogućiti u zimskom periodu pokrivanje plivališta bez ikakvog narušavanja arhitekture bazena, te da se u periodu ljeta, tj. od aprila do oktobra balon u potpunosti uklanja", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi

8178 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Prezentacija idejnog rješenja o pokrivanju otvorenog bazena na Škveru u Herceg Novom održana je danas u trofejnog sali PVK Jadran.

Rješenje po kojem će plivalište biti pokriveno pneumatskom halom predstavljeno je čelnicima Opštine Herceg Novi i članovima Upravnog odbora kluba.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Herceg Novi, pneumatski balon bi omogućio korišćenje i dijela zapadne tribine bazena, kao i svlačionica i teretane bazena, "a ovo će omogućiti u zimskom periodu pokrivanje plivališta bez ikakvog narušavanja arhitekture bazena, te da se u periodu ljeta, tj. od aprila do oktobra balon u potpunosti uklanja"

"Prema planovima, balon – pokrivač, mogao bi biti instaliran najkasnije do Nove godine, a procijenjena vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 180 hiljada eura, bez PDV-a, što je znatno manje od prvobitno planirane", saopšteno je iz Opštine.

bazen na Škveru
foto: Opština Herceg Novi

Istakli su da će najveća ušteda biti ostvarena po pitanju termotehničkog postrojenja za grijanje vazduha u prostoru ispod balon hale, te da iako je prvobitno bilo planirano dosta veće ulaganje u ovaj segment projekta, "u saradnji sa ljudima sa više deceniskim iskustvom u ovoj oblasti došlo se do znatno ekonomičnijeg rješenja"

bazen na Škveru
foto: Opština Herceg Novi

Platno balona, dodali su, sastoji se od dvostruke membrane, "izuzetnog je kvaliteta i moguće ga je dislocirati, odnosno premjestiti i na druge sportske terene"

bazen na Škveru
foto: Opština Herceg Novi

"Prema dogovoru sa sastanka, Opština Herceg Novi i PVK Jadran će se obratiti Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Crne Gore sa molbom da uzmu učešće u ovom projektu u vidu oslobađanja od PDV-a i pomognu da najtrofejnijem novskom sportskom klubu tokom zime bude omogućen nesmetan trenažni proces, nakon što je došlo do urušavanja krova bazena Instituta Igalo. Ispred Opštine Herceg Novi, prezentaciji su prisustvovali predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Vasilije Ćuković", piše u saopštenju.

Bonus video: