Pisonero Hernandez: Ispitati sve navode o korupciji i mogućoj utaji poreza

O "Pandorinim papirima" sjutra će raspravljati i poslanici Evropskog parlamenta na plenarnoj sjednici u Strazburu

17562 pregleda 8 komentar(a)
Pisonero Hernandez, Foto: EK
Pisonero Hernandez, Foto: EK

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom međunarodne istrage “Pandora papiri”, u kojoj se pominju i političari iz zemalja kandidata za proširenje poručila je da očekuje da sve navode ispitaju nadležne nacionalne vlasti, prenosi portal RTCG.

“Očekujemo da će nedavne navode, kao i sve druge tvrdnje o korupciji ili mogućoj utaji poreza, propisno ispitati nadležne nacionalne vlasti”, saopštila je Pisonero.

Povodom “Pandora papira“, koji otkrivaju tajne of šor poslove velikog broja najviših zvaničnika iz 90 država širom svijeta, u Briselu su ranije kazali da se “ne bave pojedinačnim slučajevima“ te kako im je “teško dati sveobuhvatni odgovor“ kada je riječ o bilo kakvim dokazima o učešću ovih ljudi u navedenim aktivnostima.

O "Pandorinim papirima" sjutra će raspravljati i poslanici Evropskog parlamenta na plenarnoj sjednici u Strazburu, dok će u četvrtak glasati o izvještaju o smanjenju poreske konkurencije u EU.

Procjenjuje se da se zbog izbjegavanja plaćanja poreza u EU godišnje izgubi između 36 i 37 milijardi eura poreza na prihod preduzeća.

Bonus video: