Popa: EU će nastaviti da pomaže Bijelom Polju

EU je od 2008. godine finansijski podržala neke od ključnih infrastrukturnih projekata grada, na primjer kanalizacionu mrežu i gradsku garažu. U te svrhe, EU je Bijelom Polju dodijelila više od 8 miliona eura.

3048 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

EU je od 2008. godine finansijski podržala neke od ključnih infrastrukturnih projekata grada, na primjer kanalizacionu mrežu i gradsku garažu. U te svrhe, EU je Bijelom Polju dodijelila više od 8 miliona eura. Pored toga Bijelo Polje je učestvovalo u 18 prekograničnih projekata vrijednih više od 2 miliona eura

Evropska unija će nastaviti da pomaže Bijelom Polju, kazala je šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, koja je danas boravila u radnoj posjeti Bijelom Polju.

Ona se sastala sa predsjednikom Petrom Smolovićem i rukovodstvom Opštine, a tema sastanka bila su najbitnija pitanj koja se tiču Bijelog Polja i uloge lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija.

„Danas sa zadovoljstvom posjećujem Bijelo Polje, uspješnu zajednicu s velikim razvojnim potencijalom, koju smo podržavali do sada, a želimo tako i da nastavimo“ - kazala je Popa.

EU je od 2008. godine finansijski podržala neke od ključnih infrastrukturnih projekata grada, na primjer kanalizacionu mrežu i gradsku garažu. U te svrhe, EU je Bijelom Polju dodijelila više od 8 miliona eura.

“Pored toga Bijelo Polje je učestvovalo u 18 prekograničnih projekata vrijednih više od 2 miliona eura. Tokom veoma konstruktivnog sastanka, ambasadorka EU u Crnoj Gori je pohvalila sve ono što je lokalna samouprava posebno na polju transparentnosti, oslobađanju biznis barijera i radu na uvođenju e-uprave, ujedno izražavajući zabrinutost što je usporeno finansiranje kapitalnih projekata iz državnog budžeta, kazao je predsjednik Opštine, kazao je prvi čovjek Petar Smolović.

Nakon što je upoznata sa projektima koji su završeni i koji tek treba da započnu, a finansiraju se iz fondova EU, predsjednik Smolović je predstavnike Delegacije EU u Crnoj Gori upoznao sa važnim projektima čiji završetak će značajno unaprijedi turistički proizvod ne samo Bijelog Polja, već i Crne Gore a tiče se valorizacije planine Bjelasice i Đalovića pećine.

Na kraju je zaključeno da je ovo samo početak intenzivnije saradnje Delegacije EU u Crnoj Gori sa Opštinom Bijelo Polje i da se radi o inicijalnoj posjeti te da se očekuje njeno inteziviranje kroz različite vidove podrške projektima koje će Opština realizovati.

Bonus video: