Spriječen krivolov u NP Skadarsko jezero

Svi građani koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda, mogu da prijave sve slučajeve nezakonitog ribolova na dežurni broj Službe zaštite NP Skadarsko jezero 068 526 440

2965 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero prilikom redovne kontrole akvatorijuma, u reonu Malo blato, spriječila je nelegalni izlova ribe ostima.

Kako je saopšteno iz JP Nacionalni poarkovi Crne Gore, nadzornici su od dvojice krivolovaca zaplijenili plovilo, vanbrodski motor, plinsku lampu i bocu, i osti.

"Takođe je ovlašćeno lice za inspekcijski nadzor za slatkovodno ribarstvo izdalo prekršajni nalog i novčano kaznilo počinioce. Služba zaštite Nacionalnog parka je takođe prilikom redovne kontrole prostora u mjestu Bobovište zatekla 20 ukljevih mreža od NN lica koje je privremeno oduzela", navodi se u saopštenju.

krivolov Skadarsko jezero
foto: NPCG

Direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović apelovao je na sve korisnike ovog zaštićenog područja da se suzrdže od svih nezakonitih aktivnosti kojima se mogu narušiti brojne vrijednosti biodiverziteta, a posebno od nezakonitog izlova ribe kojim se ugrožava bogatstvo i raznovrsnost različitih ribljih vrsta po kojima je ovaj Park i prepoznat.

Svi građani koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda, mogu da prijave sve slučajeve nezakonitog ribolova na dežurni broj Službe zaštite NP Skadarsko jezero 068 526 440.

Bonus video: