Zasadiće 100 mladih sadnica maslina

"Ukupnim ekološkim akcijama doprinosimo podizanju ekloške svijesti građana, očuvanju prirode i ukupnom unapređenju životne sredine našeg Bara i naše ekološke države Crne Gore", navodi se u njihovom saopštenju

1675 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Humanitarna ekološka akcija "Novih 100 mladih sadnica maslina za djecu Mrkojevića" održaće se u subotu 9. oktobra sa početkom u 10 časova u organizaciji nevladine organizacije "Info sport CG- Bar".

Kako su saopštili iz te NVO, biće zasađeno 100 novih mladih sadnica maslina.

"Ukupnim ekološkim akcijama doprinosimo podizanju ekloške svijesti građana, očuvanju prirode i ukupnom unapređenju životne sredine našeg Bara i naše ekološke države Crne Gore", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su kazali da je 100 novih mladih dvogodišnjih sadnica maslina posvećene djeci Mrkojevića i da će biti zasađene na parcelama građana Mrkojevića na kojima su uništene masline, a da će mjesta za sadnju odrediti upravo građani Mrkojevića "koji su pretrpjeli najveću štetu u vatrenoj stihiji koja se desila u Mrkojevićima u avgustu 2021.godine"

Zbog aktuelne epidemiološke situacije sa Kovidom-19, iz ove organizacije ističu da se učešće neće dozvoliti djeci i njihovim roditeljima, koleginicama i kolegama iz obrazovnih institucija sa područja Opštine Bar sa kojima su kako kažu organizovali masovne ekološke akcije u proteklih 20 godina.

"Takođe, neće se dozvoliti učešće ni penzionerima. Izuzetak su učenici srednjih škola, studenti i penzioneri koji žive na području Mrkojevića", saopštili su oni.

Bonus video: