Potpisan memorandum o saradnji opštine Pljevlja i američke ambasade: Postignut dogovor o proširenju kapaciteta

Memorandum o saradnji su potpisali Nicole Gallagher, šefica Odjeljenja za medije i kulturu u Ambasadi SAD u Podgorici i predsjednik opštine Igor Golubović

3528 pregleda 0 komentar(a)
potpisan memorandum, Foto: Opština Pljevlja
potpisan memorandum, Foto: Opština Pljevlja

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Opština Pljevlja potpisali su Memorandum o razumijevanju čiji je cilj produženje rada Američkog ugla u tojoj opštini.

Američki ugao u Pljevljima otvoren je 2. aprila 2009. godine kao rezultat saradnje Opštine Pljevlja i Ambasade SAD u Podgorici, s ciljem jačanja američko-crnogorskih odnosa u oblasti kulture.

Memorandum o saradnji su potpisali Nicole Gallagher, šefica Odjeljenja za medije i kulturu u Ambasadi SAD u Podgorici i predsjednik opštine Igor Golubović.

„Radujemo se što ćemo nastaviti dalju saradnju na ovom projektu sa opštinom Pljevlja i u narednoj godini“ kazala je Nicole Gallagher, pohvalivši dosadašnji rad Američkog ugla i rezultate koje su postigli u proteklih 12 godina postojanja.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović kazao je da su Pljevlja, kroz sadržaje Američkog ugla, postala bogatija za američku tradiciju i istoriju čime je još više unaprijeđena ukupna kulturna ponudu ove sredine.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika opštine postignut dogovor o proširenju kapaciteta Američkog ugla, kao i broja zaposlenih za narednu godinu, “što će umnogome doprinijeti kvalitetnijem radu na zadovoljstvo svih korisnika”.

Bonus video: