Harasani i Vuković: Uložiti maksimalne napore u cilju suzbijanja sive ekonomije i širenja epidemije koronavirusa

“Sagovornici su razmjenili mišljenje i o Inicijativi za inspekcijski nadzor koju je predsjednik Vuković uputio 31.maja 2021.godine u cilju detektovanja potencijalnih nepravilnosti u radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova”

1734 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka - Vuković i Harasani, Foto: SO Nikšić
Sa sastanka - Vuković i Harasani, Foto: SO Nikšić

Lokalni inspektori opštine Nikšić, u saradnji sa državnim, pokušaće zajedno da suzbiju sivu ekonomiju u svim djelatnostima, što bi se direktno odrazilo na bolji kvalitet života i usluga svih onih koji posluju legalno u gradu pod Trebjesom. To je dogovoreno na sastanku predsjednika Skupštine Opštine Nikšić, Nemanje Vukovića, i direktora Uprave za inspekcijske poslove, Ilira Harasanija.

“Inteziviranje rada u ovoj oblasti je od izuzetnog značaja kako bi se postiglo uređeno unutrašnje tržište, ostvarila zaštita od nelojalne konkurencije u trgovini, te suzbila siva ekonomija na tržištu robe i trgovinskih usluga. U borbi protiv sive ekonomije oblasti učestvuje više inspekcija Uprave za inspekcijske poslove”, navodi se u saopštenju za javnost Službe za skupštinske poslove.

Na sastanku je dogovoreno, kako se navodi, da jedan od prioriteta bude zajednički rad na spriječavanju širenja epidemije, pa će sve nadležne službe u okviru svojih nadležnosti obavljati kontrole, ali i pružati jedni drugima podršku u nadzoru.

“Sagovornici su razmjenili mišljenje i o Inicijativi za inspekcijski nadzor koju je predsjednik Vuković uputio 31.maja 2021.godine u cilju detektovanja potencijalnih nepravilnosti u radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova”, stoji u saopštenju za javnost.

Kako je navedeno u saopštenju, samo zajedničkom saradnjom na svim nivoima javne uprave mogu se postići bolji rezultati u suzbijanju epidemije, ali i sive ekonomije, što je značajno za postizanje boljeg ekonomskog standarda cijele zajednice.

Bonus video: