Martina pobjednica Poštinog takmičenja za najljepše pismo

Tema ovogodišnjeg Takmičenja bila je "Napiši članu porodice pismo o svom iskustvu sa Kovidom 19"

1308 pregleda 0 komentar(a)
Grandis i Tufegdžić, Foto: Pošta Crne Gore
Grandis i Tufegdžić, Foto: Pošta Crne Gore

Učenica devetog razreda OŠ "Ivo Visin" iz Prčanja, Martina Grandis pobjednica je Takmičenja za najljepše pismo 2021. godine, koje je organizovala Pošta Crne Gore.

Njoj je kao nagrada uručen laptop računar.

Tema ovogodišnjeg Takmičenja bila je "Napiši članu porodice pismo o svom iskustvu sa Kovidom 19".

Fotoaparat, drugu nagradu, je osvojio Veljko Popović, učenik sedmog razreda OŠ "Olga Golović" iz Nikšića, dok je trećeplasirana Anđela Jovanović, učenica osmog razreda OŠ "Vuko Jovović" iz Danilovgrada osvojila mobilni telefon.

Specijalna nagrada, biciklo, pripala je Srpku Kadriću, učeniku petog razreda OŠ "Vladimir Nazor" iz Podgorice.

Zbog kvaliteta svojih radova posebno su pohvaljeni učenice i učenici: Jakša Jovanović, OŠ "Vladmir Nazor", Podgorica; Darinka Račić, OŠ "Vukajlo Kukalj", Šekular, Berane; Nikolina Stevović, OŠ "Dašo Pavičić", područno odjeljenje Igalo, Herceg Novi Ylleza Rama, OŠ "Maršal Tito", Ulcinj; Anđelka Banićević, OŠ "Ilija Kišić", Zelenika, Herceg Novi i Ksenija Pestorić, OŠ "Ilija Kišić", Zelenika, Herceg Novi.

Izvršni direktor Pošte Crne Gore Dragan Tufegdžić podsjetio je da se 9. oktobar slavi kao podsjećanje na dan kada je 1874. godine u Bernu formiran Svjetski poštanski savez.

Naglasio je da Pošta Crne Gore ima razloga da posebno obilježi ovaj dan s obzirom da je Crna Gora jedna od država koje su članice ove krovne poštanske organizacije od dana njenog osnivanja.

Tufegdžić se zahvalio učesnicima Takmičenja za najljepše pismo.

Takmičenje za najljepše pismo
foto: Pošta Crne Gore

"Takmičenje je dokaz da pisana riječ ne gubi na značaju bez obzira na tehnološki razvoj. Pošta svoje usluge razvija i digitalizuje, ali pismo, kao tradicionalna Poština usluga i kao simbol Pošte, opstaje. Upravo je Takmičenje način da promovišemo i ovaj segment", rekao je Tufegdžić.

Slavica Ilinčić, direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno Obrazovanje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta rekla je da je u vremenu dominacije informacione tehnologije, lijepo vidjeti da djecu privlače i ostali oblici komunikacije, da su sposobni da uoče ljepotu i daju svoj doprinos razvijanju i čuvanju zajedništva i solidarnosti.

"Škola je mjesto gdje stičete prva saznanja, nadograđujete ih, brusite, izgrađujete sopstveni stil i bogatite svoju estetsku, vizuelnu i svaku drugu kulturu, a vaši nastavnici svojim umijećem u tome vam daju nesebičnu podršku, podstičući vas da sve to bude trajni dio vaše ličnosti. Ovakve manifestacije motivišu da sve ono što ste usvojili primijenite na najbolji način i zato treba da ih bude sve više", rekla je Ilinčić.

Bonus video: