Radiće se detaljna analiza o postupanju nadležnih organa u slučaju Bakije

Sekulović ukazao i na potrebu unapređenja Protokola za postupanje nadležnih institucija u slučajevima nasilja nad ženama i nasilja u porodici

13625 pregleda 142 reakcija 12 komentar(a)
Sekulović, Foto: Savo Prelević
Sekulović, Foto: Savo Prelević

Operativni tim za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama je na danas održanoj sjednici donio odluku o izradi detaljne analize o postupanje nadležnih organa u slučaju Šejle Bakije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u fokusu sjednice je bio upravo ovaj slučaj te je istoj, iz razloga važnosti teme, prisustvovao i ministar Sergej Sekulović.

"Analizirajući posljednji slučaj nasilja nad ženama koji je uznemirio cjelokupnu crnogorsku javnost, članovi Operativnog tima izrazili su zabrinutost zbog postupanja nadležnih institucija u slučaju Šejle Bakije. S tim u vezi, Tim je na današnjoj sjednici donio odluku o izradi detaljne analize o postupanju nadležnih organa u slučaju Šejle Bakije, kao i davanje konkretnih preporuka u cilju prevencije nasilja u porodici i nasilja nad ženama", piše u saopštenju.

Kako se navodi, Sekulović je uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici Bakija i kazao da se protiv svih oblika nasilja moramo boriti zajedničkim snagama, te da gubitak mladog života mora biti alarm za unapređenje stanja u ovoj oblasti.

On je ukazao i na potrebu unapređenja Protokola za postupanje nadležnih institucija u slučajevima nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

"Pozvao je članove Operativnog tima da uzmu učešće u radu Radne grupe koja radi na izradi pravilnika o organizaciji i sistematizaciji MUP-a, kako bi se kroz konstruktivne predloge ojačali kadrovski kapaciteti Sektora za borbu protiv kriminala. Pored toga, ministar je ukazao i na potrebu unapređenja Protokola za postupanje nadležnih institucija u slučajevima nasilja nad ženama i nasilja u porodici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: