Đurović-Raonić: Neprofesionalno izvještavanje "Vijesti"

Specijalista oftalmologije Danijela Đurović-Raonić reagovala je na tekst “Raonić trgovala stan”, koji je objavljen u “Vijestima” 8. oktobra

13430 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Đurović-Raonić, Foto: TV Vijesti
Đurović-Raonić, Foto: TV Vijesti

Na tekst “Raonić trgovala stan”, koji je objavljen u “Vijestima” 8. oktobra, reagovala je Danijela Đurović-Raonić, specijalista oftalmolog.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

”U vezi Vašeg teksta ‘Raonić trgovala stan’ koji ste objavili na neprofesionalan i neobjektivan način, a u cilju istinitog i objektivnog informisanja Vaših čitalaca primorana sam da u najkraćem iznesem najbitnije činjenice. Za ‘Vijesti’, u dužem periodu, moja glavna kvalifikacija je, da sam supruga savjetnika bivšeg premijera Duška Markovića. Ističem da sam ljekar 24 godine i o mojoj stručnosti i kvalifikacijama prepustila bih da sude moji pregledani i operisani pacijenti širom Crne Gore, kojih na godišnjem nivou imam i do 5.000. Kao ljekar kojem je pacijent na prvom mjestu, doživljavam ovu upornu kvalifikaciju kao diskriminaciju žene, koja je dugi niz godina posvećena svom poslu.

Kada već pominjete mog supruga objektivno novinarstvo bi zahtijevalo da navedete da je jednu godinu bio savjetnik premijera Duška Markovića, a da je gotovo 18 godina proveo na rukovodećim funkcijama u bankarstvu uključujući i vršenje dužnosti glavnog izvršnog direktora Societe Generale banke Montenegro. Ovo iz razloga što se jasno vidi iz imovinskog kartona da je naša imovina stečena u tom periodu, a ne od plate savjetnika premijera u iznosu od 1.200 eura.

Umjesto da na objektivan način prikažete kako je u Crnoj Gori moguće adekvatno vrednovati profesionalan i stručan rad, Vi ne navodeći ključne činjenice, jeftinim i manipulativnim spinovanjem ostavljate prostor za sumnju u vezi imovine koja je ranije stečena. Pritom, imajući u vidu da od države moj suprug, kao ni ja, za 24 godine rada u crnogorskom zdravstvu, osim plate, nijesmo dobili niti jedan eurski cent.

Netačnosti u navodima dijela imovine ne bih ni komentarisala. Dovoljno je samo navesti da se jedna naslijeđena vikendica prikazuje kao tri. Dokle se god u Crnoj Gori znanje, profesionalan rad i uspjeh na ovakav način budu ‘promovisali’, kao društvo možemo samo dodatno nazadovati”, navodi se u reagovanju Đurović-Raonić.

Odgovor novinarke u narednom broju

Bonus video: