Neispunjeno obećanje gradonačelnice Kolašina: Projekte za fondove još nema ko da piše

Osnivanje tima, koji će se baviti pisanjem projekata još nije završeno, kaže Vuksanovićeva
59 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 08.11.2017. 16:36h

U kolašinskoj Opštini nijesu uspjeli da formiraju tim koji bi se bavio pisanjem predloga projekata za IPA i ostale fondove.

Gradonačelnica Željka Vuksanović kaže da za okončanje tog posla još nema mogućnosti, iako je to obećala na početku svog mandata prije tri godine.

“Istina je da sam na početku svog mandata najavila osnivanje tima za pisanje projekata, ali zbog stanja u kojem sam zatekla Opštinu i mjera koje su morale biti preduzete, taj tim iz objektivnih razloga nije mogao biti osnovan odmah. Osnivanje tima koji će se baviti pisanjem projekata za međunarodne i domaće fondove još nije završeno”.

Ona ističe da je Opština, zajedno sa Lokalnom turističkom organizacijom (LTO), konkurisala kod Ministarstva održivog razvoja i turizma sa dva projekta - “Gradske plaže” i “Izrada brošure znamenitosti i turističke ponude”.

Kod Ministarstva sporta kolašinska uprava konkurisala je sa projektom “Mobilnog gradskog klizališta”.

“Taj predlog projekta smo kandidovali prepoznajući značaj koji bi jedan takav objekat imao za poboljšanje ponude tokom zimske turističkoj sezoni u gradu. Takođe, Opština Kolašin je jedan od 14 partnera u međunarodnom projektu ENSURE u kojem pored partnera iz Srbije i Crne Gore učestvuju i partneri iz Slovenije, Španije ,Grčke, Italije…”.

Kolašinci do sada nijesu imali mnogo koristi od evropskih pretpristupnih fondova.

Jedni projekat koji je finansiran novcem EU je šetalište pored Tare, izgrađeno u okviru Poziva za male infrastrukturne projekte koji je raspisan 2011.

Većinski dio od 300.000 eura finansiran je grantom EU, a izgradnju su pomogle Vlada i Opština.

Na šetalištu su izgrađene pješačke i biciklističke staze sa pratećim mobilijarom.

Bonus video: