Protest u Ulcinju zbog ubistva Šejle Bakije

”Pozivamo sve građane Opštine Ulcinj da se pridruže protestnoj šetnji kako bi se suprotstavili nasilju nad ženama i zahtijevali institucionalnu odgovornost za izgubljeni život Šejle”, navodi se u saopštenju

6363 pregleda 11 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC
Sa protesta u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC

Protestna šetnja povodom nedavnog ubistva Šejle Bakije iz Tuzi, biće organizovana danas ulicama Ulcinja. Okupljanje građana zakazano je za 11 sati ispred Doma zdravlja, kod kipa Majke Tereze. Protest, koji će biti organizovan pod motom “Saslušaj i mene, reagujte na vrijeme”, podrška je porodici devetnaestogodišnje djevojke u potrazi za pravdom.

”Pozivamo sve građane Opštine Ulcinj da se pridruže protestnoj šetnji kako bi se suprotstavili nasilju nad ženama i zahtijevali institucionalnu odgovornost za izgubljeni život Šejle”, navodi se u saopštenju NVO “SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Ulcinj”, koja je organizator protestne šetnje.

Protest su podržale i druge lokalne NVO kao i Opština Ulcinj.

Smrt devetnaestogodišnje Šejle Bakije, koja je ubijena 30. septembra, morala bi biti posljednja opomena institucijama da je neophodno reagovati na prijave prijetnji i nasilja, poručeno je nedavno sa protesta građana i nevladinih aktivista održanog u u Podgorici.

Bonus video: