Akcija čišćenja u Župi: Sakupljeno preko 40 vreća otpada

Volonteri su očistili prostor od MZ, pored Osnovne škole “Dušan Bojović”, do kuća Vojinovića. Očišćen je i dio dvorišta u pomenutoj školi, kao i prostor oko solarne klupe koja je nedavno bila na meti vandala

2155 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NVO Župa u srcu
Foto: NVO Župa u srcu

U sklopu akcije čišćenja mjesnog centra u nikšićkoj Župi, u kojoj su učestvovali aktivisti NVO “Župa u srcu'', predstavnici Mjesne zajednice (MZ) Župa i zaposleni firme “Naše voće'', sakupljeno je preko 40 vreća raznog otpada.

Volonteri su očistili prostor od MZ, pored Osnovne škole “Dušan Bojović”, do kuća Vojinovića. Očišćen je i dio dvorišta u pomenutoj školi, kao i prostor oko solarne klupe koja je nedavno bila na meti vandala.

“Dominantan je otpad koji đaci župske škole bacaju putem, što govori da se još mora raditi na ekološkom obrazovanju i kulturi življenja. Niska ekološka svijest, koja se kod dosta građana graniči sa vandalizmom, prvo se ‘rađa’ u porodici i izgleda da se teško ispravlja kroz obrazovne institucije”, naveli su iz NVO “Župa u srcu”.

akcija čišćenja Župe
foto: NVO Župa u srcu

Oni su apelovali kako na mlade, tako i na sve ostale građane Župe, da vode računa o životnoj sredini jer je, kako poručiše, izgled mjesta slika i svih nas. Izrazili su nadu da će još biti ekoloških akcija, posebno da će takve akcije organizovati u školu “Dušan Bojović” kako bi na taj način razvili ekološku svijest kod najmlađih stanovnika Župe.

Bonus video: