saopšteno iz uprave javnih radova

Asfaltiraće put u Velici star više od 100 godina

"Modernizacijom ovog, do sadag makadamskog prilaza kućama, Uprava javnih radova i lokalna vlast stvaraju kvalitetnije uslove života u tom plavskom kraju"

3265 pregleda 149 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava javnih radova je u saradnji sa Opštinom Plav počela sa pripremnim radovima za asfaltiranje ulice u naselju Velika, u okviru programa unapređenja lokalne putne infrastrukture, čime je nastavila da ulaže u unapređenje uslova života na seoskom području, saopštili su iz Uprave javnih radova.

"Put u Velici prvobitno je probijen još prije oko 110 godina, da bi prije oko jednog vijeka bio proširen. Modernizacijom ovog, do sadag makadamskog prilaza kućama, Uprava javnih radova i lokalna vlast stvaraju kvalitetnije uslove života u tom plavskom kraju. Radovi u Velici predstavljaju jedan u nizu projekata koje Uprava javnih radova u ovom momentu realizuje zajedno sa opštinskim institucijama u cijeloj Crnoj Gori", saopštili su.

Kako navode, ove godine potpisali su ugovore sa predstavnicima lokalnih uprava u vrijednosti od oko 2,1 miliona eura, "pokazujući time da smo posvećeni stvaranju kvalitetnijeg života u cijeloj državi, a posebno kada je riječ o manje razvijenim područjima".