Nikšić: Edukacija vaspitača na temu primjene matematičkih manipulativnih materijala

Obuka je realizovana u okviru projekta Erasmus+ programa, pod nazivom "Keep educating yourself -KEY" (Stalno se usavršavajte)

2611 pregleda 0 komentar(a)
Edukacija nastavnika/vaspitača, Foto: UCG
Edukacija nastavnika/vaspitača, Foto: UCG

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, u Centru za obuku nastavnika/vaspitača, realizovana je prva besplatna edukacija vaspitača na temu “Primjena matematičkih manipulativnih materijala u vrtiću”. Obuku su realizovali prof. dr Veselin Mićanović, autor programa i koordinator KEY projekta, i mr Marijana Blečić, koautorka programa obuke. Polaznici seminara, koji je akreditovan od strane Zavoda za školstvo, bili su vaspitači JPU „Ljubica Popović“, partnerske institucije u projektu, kao i vaspitači iz drugih javnih ustanova u Nikšiću.

Obuka je realizovana u okviru projekta Erasmus+ programa, pod nazivom "Keep educating yourself -KEY" (Stalno se usavršavajte).

“Centar za obuku nastavnika na Filozofskom fakultetu formiran je u okviru KEY projekta Erasmus+ programa koji se realizuje od 2019. godine kroz partnerstvo 17 institucija: tri institucije iz Crne Gore, pet iz EU, devet institucija iz Srbije. Centar je opremljen sredstvima i materijalima vrijednim 50 hiljada eura”, stoji u saopštenju za javnost.

Kako su naveli, programi koji se realizuju u Centru su akreditovani u saradnji sa Zavodom za školstvo i dio su seta programa profesionalnog razvoja nastavnika/vaspitača. Obuke akreditovanih seminara stručnog usavršavanja nastavnika/vaspitača će se nastaviti i u narednom periodu.

Bonus video: