Inspekcije uključene u EU projekat „Evropska platforma za socijalnu politiku i zapošljavanje“

"Delegacija inspektora iz regiona prisustvovala kontrolama iz oblasti zaštite i zdravlja na radu, kao i iz oblasti radnih odnosa i zapošljavanja, nakon čega je uslijedila uporedna razmjena iskustava i znanja, ali i predlozi za prevazilaženje problema na terenu"

864 pregleda 4 komentar(a)
ILO, Foto: Uprava za inspekcijske poslove
ILO, Foto: Uprava za inspekcijske poslove

U sklopu projekta „Evropska platforma za socijalnu politiku i zapošljavanje“. (“Employment and Social Affairs Platform 2 -ESAP 2) koju sprovodi Internacionalna organizacija rada (ILO), danas je održan sastanak u Upravi za inspekcijske poslove sa čelnicima iz inspekcija rada iz regiona, kaže se u saopštenju.

Kako se dalje navodi sastanku su prisustvovati direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani, inspektori rada i ostali saradnici, kao i inspektori rada iz Bosne i Hercegovine i Kosova.

Prema njihovim riječima, cilj ovog projekta je podizanje efikasnosti u svim oblastima kada je riječ o nadležnostima inspekcije rada u svim zemljama regiona.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pojašnjavaju da je jedan od segmenata projekta i posjeta i analiziranje rada Inspekcije rada Crne Gore od strane dvije susjedne zemlje.

"Delegacija inspektora iz regiona prisustvovala kontrolama iz oblasti zaštite i zdravlja na radu, kao i iz oblasti radnih odnosa i zapošljavanja, nakon čega je uslijedila uporedna razmjena iskustava i znanja, ali i predlozi za prevazilaženje problema na terenu", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali posjeta delegacije inspektora rada i predstavnika ILO-a podrazumijeva seriju sastanaka sa važnim institucijama koje se tiču problematika iz sfere socijalne politike i zapošljavanja.

Dodaju da je u tom pravcu i održan današnji sastanak u Upravi za inspekcijske poslove, Uniji poslodavaca i Uniji sindikata Crne Gore i da će se sjutra nastaviti serija sastanaka i u susjednoj Albaniji, u Tirani.

"Gdje će naši inspektori rada učestvovati na dvodnevnoj konferenciji na temu „Zapošljavanje i socijalna politika“", kazali su.

Prema njihovim riječima direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani na kraju sastanka zaključio je da zajedničkom regionalnom saradnjom i uz podršku institucija Evropske unije sigurno možemo postizati sve bolje rezultate u na svim nivoima javne uprave.

Bonus video: