Austrijska firma iznijela predlog efikasnog upravljanja otpadom za osam opština

Firma se bavi cirkularnom ekonomijom, sa posebnim akcentom na oblast upravljanja otpadom, a sve u cilju formiranja i izgradnje jedinstvenog reciklažnog centra kojim bi se riješio problem otpada u ovim opštinama

3601 pregleda 31 reakcija 5 komentar(a)
Foto: CG news
Foto: CG news

Rukovodstvo Alba Grupe i firme Interseroh iz Austrije, koji se bave cirkularnom ekonomijom, iznijeli su predlog efikasnog upravljanja otpadom za osam opština, prenosi Agencija CG News.

Oni su se danas u Nikšiću sastali sa predstavnicima Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i osam crnogorskih opština Nikšić, Budva, Kotor, Tivat, Šavnik, Plužine, Žabljak i Herceg Novi.

Austrijska firma se bavi cirkularnom ekonomijom, sa posebnim akcentom na oblast upravljanja otpadom, a sve u cilju formiranja i izgradnje jedinstvenog reciklažnog centra kojim bi se riješio problem otpada u ovim opštinama.

"Problem otpada jedan je od gorućih problema sa kojim se suočavamo, a od izuzetnog nam je značaja njegovo rješavanje, posebno u svjetlu naše brže integracije u EU. Ono što su predložili iz austrijske kompanije zvuči obećavajuće, ali neophodno je da razmotrimo sve ponude, detalje, pravila i procedure, kao i da dobijemo saglasnost od opština, prije nego donesemo konačnu odluku", izjavio je v.d.direktor Direktorata za ekologiju MEPPU-a Dušan Bugarin.

sastanak nikšić austrijska firma
foto: CG news

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević takođe smatra da je predlog austrijskih kompanija prihvatljiv.

Iz Agencije CG News su naveli da je posjeta rukovodstva austrijskih firmi koje se bave cirkularnom ekonomijom, kako bi sagledali situaciju u Crnog Gori i predložili najbolje prakse i rješenja za problem otpada, dogovorena još krajem septembra.

"Tada se ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović sastao sa predsjednicima pomenutih osam opština upravo povodom dogovora o izgradnji regionalnog reciklažnog centra", navodi se u saopštenju.

Bonus video: