MPNKS: Za stambene potrebe zaposlenih u studentskim i učeničkim domovima po 70.000 eura u naredne tri godine

"Sredstva koja su predmet Sporazuma biće namjenski opredijeljenja za ove svrhe i nadamo se da će pomoći u regulisanju standarda i potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata", navodi se u saopštenju MPNKS

5975 pregleda 2 komentar(a)
Foto: MPNKS
Foto: MPNKS

Iz tekućeg Budžeta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta izdvajaće se u 2021, 2022. i 2023. godini po 70.000 eura za stambene potrebe zaposlenih u studentskim i učeničkim domovima

Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u Crnoj Gori potpisali su ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Crne Gore Marko Kaluđerović.

Bratić i Kaluđerović su ocijenili da je potpisivanje još jedan korak u nizu koje je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta preduzelo "kako bi zaposlenima u prosvjeti obezbijedilo bolje uslove života, i predstavlja nastavak pozitivnog trenda unaprjeđenja politike rješavanja stambenih potreba"

"Sredstva koja su predmet Sporazuma biće namjenski opredijeljenja za ove svrhe i nadamo se da će pomoći u regulisanju standarda i potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata", navodi se u saopštenju MPNKS.

Kazali su i da se na sastanku takođe razgovaralo o tekućim problemima u funkcionisanju i organizaciji rada studenskih i učeničkih domova.

Bratić je tim povodom poručila da će prioritetne aktivnosti Ministarstva biti i dalje usmjerene na ulaganje u povećanje studentskog standarda, kao i unaprjeđenje uslova rada zaposlenih u tim ustanovama.

Sastanku su prisustvovali i direktorica Direktorata za tercijarno obrazovanje u MPNKS, Neda Ojdanić, kao i članovi Samostalnog sindikata, Olivera Šofranac, Novak Nikolić, Anica Milošević i predsjednica Nadzornog odbora Sindikata, Sonja Bošković.

Bonus video: