Takmiče se u lovu ribe iz čamca

Predsjednik Opštine Stevan Katić izrazio zadovoljstvo što je Herceg Novi izabran za mjesto održavanja takmičenja najvišeg ranga

3568 pregleda 2 komentar(a)
Sa otvaranja prvenstva, Foto: Opština
Sa otvaranja prvenstva, Foto: Opština

Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu iz usidrenog čamca za seniore na kojem učestvuje 12 reprezentacija iz Belgije, Hrvatske, Francuske, Irske, Italije, Luksemburga, Holandije, Portugala, San Marina, Slovenije, Španije i Crne Gore, počelo je u Herceg Novom.

Šampionat je u hotelu “Park” u Bijeloj otvorio delegat Svjetske federacije za sportski ribolov na moru Karlos Vinagre.

”Iz ranijeg iskustva i ranijih šampionata znamo da su u ovom području dobri sportski ribari kao i da postoji veliko interesovanje za ovaj sport”, poručio je Vinagre.

Na ceremoniji otvaranja učesnike je u ime grada domaćina i generalnog pokrovitelja šampionata pozdravio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić. On je poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je Herceg Novi izabran za mjesto održavanja ovog takmičenja najvišeg ranga.

”Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore najviše je zaslužan za činjenicu da ste svi vi danas naši gosti. Svojim predanim radom, ljubavlju prema sportskom ribolovu i željom za najboljom promocijom našeg grada Savez godinama unazad doprinosi da Herceg Novi bude respektabilan partner u organizaciji ozbiljnih takmičenja. Kao predsjednik Opštine, naglasiću da i lokalna samouprava teži istom cilju. Naše je opredjeljenje i strategija da Herceg Novi bude prepoznat u međunarodnoj zajednici kao oslonac realizaciji i organizaciji događaja i manifestacija najvišeg nivo, koji unaprijeđuju život u zajednici i doprinose promociji grada”, poručio je Katić.

Takmičare je pozdravio i poželio sportsku i fer borbu Mladen Rostović, predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore.

”Založili smo se da sve bude organizovano na najvišem nivou, a trudićemo se da i takmičenje protekne na isti način”, kazao je Rostović i zahvalio se svim sponzorima koji su pomogli u pripremi svjetskog prvenstva. Istakao je da je ovaj događaj potvrda da Svjetska Federacija ima veliko povjerenje u crnogorski Savez, te podsjetio da se prvenstvo održava u sklopu Evropske nedjelje sporta.

Pred takmičarima je tri dana takmičenja u tri reona Bokokotorskog zaliva, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazani su za subotu, 16. oktobra.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur i predstavnica Uprave za sport i mlade Milica Adžić. U programu je učestvovalo Kulturno umjetničko društvo “Sloga”.

D.P.