Imenovana komisija za izbor rektora UCG, Pešić predat Sudu časti

U komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore su Gordana Paović-Jeknić (predsjednica), Miran Begić, Vladan Joković, Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović
85 pregleda 0 komentar(a)
Upravni odbor Univerziteta, Foto: Ucg.ac.me
Upravni odbor Univerziteta, Foto: Ucg.ac.me
Ažurirano: 08.11.2017. 14:32h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore imenovao je izbornu komisija za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore, a Sudu časti predao profesora Prirodno-matematičkog fakulteta Vladimir Pešić.

U komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore su Gordana Paović-Jeknić (predsjednica), Miran Begić, Vladan Joković, Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović.

"Upravni odbor Univerziteta Crne Gore konstatovao je na današnjoj sjednici da je odlukom Senata Univerziteta Crne Gore redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Vladimir Pešić opozvan članstva u tom upravljačkom tijelu, čime mu je i prestao mandat u Upravnom odboru. Upravni odbor predao je u nadležnost i dalje postupanje Sudu časti Univerziteta Crne Gore profesora Pešića zbog kvalifikacija koje je iznosio na račun članova Senata i Upravnog odbora, o čemu će konačnu ocjenu dati Sud časti", navodi se u saopštenju nakon sjednice Upravnog odbora Univerziteta.

Dodaje se da je na sjednici Miloš Pavićević izabran za direktora Društva sa ograničenom odgovornošću Univerzitetski sportsko-kulturni centar na period od tri godine.

"Upravni odbor uputio je zahtjev Direkciji javnih radova za bržu realizaciju projekata koji su u toku, a među kojima su rekonstrukcija toplane Univerziteta Crne Gore, fiskulturne sale Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju, zgrade Tehničkih fakuleta u Podgorici i Naučno-tehnološkog parka. Među razmatranim tačkama sjednice Upravnog odbora bio je i dopis Ministarstva nauke upućen Elektrotehničkom fakultetu o projektu Centar izvrsnosti u bioinformatici (BIO–ICT), a vezano za model organizovanja Centra i informacije o budućim i tekućim aktivnostima na tom projektu. Uprava fakulteta i rukovodilac Projekta zaduženi su da pripreme dopunsku informaciju i dokumentuju ostvarene rezultate. Postoji mogućnost da se po nalogu Ministarstva nauke formira posebno pravno lice koje bi se bavilo daljom realizacijom tog projekta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: