Bečić: Dan svih nas koji želimo crnogorsko društvo zasnovano na znanju i obrazovanju

Stoga, imao sam čast da prihvatim Vaš poziv da budem član Odbora za obilježavanje ovog izuzetno značajnog jubileja, i na taj način, svojim skromnim doprinosom, iskažem izuzetno poštovanje koje imam prema članovima CANU i svim ljudima koji svoj životni vijek provode u presipitivanju dotadašnjih naučnih istina i, sa druge strane, stvarajući neprocjenjiva umjetnička djela, čime skupa prave ogromne iskorake i predvode ukupni napredak crnogorskog društva

3487 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku akademiku Draganu K. Vukčeviću, predsjedniku CANU-a povodom Dana Crnogorske akademije nauka i umjetnosti:

„Poštovani gospodine Vukčeviću,

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime najsrdačnije Vam čestitam Dan Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, koji ove godine posebno dobija na značaju usljed obilježavanja Jubileja 50 godina rada najviše naučne i umjetničke institucije u Crnoj Gori.

Vaš dan je i dan svih naučnih radnika i umjetničkih stvaralaca, to je dan svih nas koji želimo crnogorsko društvo zasnovano na znanju i obrazovanju, na njegovanju najviših demokratskih standarda i vrijednosti građanskog društva.

Stoga, imao sam čast da prihvatim Vaš poziv da budem član Odbora za obilježavanje ovog izuzetno značajnog jubileja, i na taj način, svojim skromnim doprinosom, iskažem izuzetno poštovanje koje imam prema članovima CANU i svim ljudima koji svoj životni vijek provode u presipitivanju dotadašnjih naučnih istina i, sa druge strane, stvarajući neprocjenjiva umjetnička djela, čime skupa prave ogromne iskorake i predvode ukupni napredak crnogorskog društva.

U uvjerenju da će akademici, naučni radnici i umjetnički stvaraoci svaki naredni 12. oktobar obilježavati u sve boljim uslovima za obavljanje svoje djelatnosti, a da će CANU nastaviti da u kooperaciji sa drugim društvenim činiocima nudi odgovor na sadašnje i buduće izazove, i tako aktivno doprinosi razvoju naše države, koristim priliku da Vam još jednom čestitam Dan CANU“

Bonus video: