Do Krtola popodne nema prevoza

Nedostatak polazaka gradskih autobusa u večernjim satima između centra Tivta i 12 kilometara udaljenih Krtola mještanima koji nemaju automobil stvara i problem prilikom posjećivanja kulturnih i drugih manifestacija koje se u gradu organizuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima

5036 pregleda 20 reakcija 5 komentar(a)
Gradski prevoz u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Gradski prevoz u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Skoro devet desetina Tivćana smatra da je gradski prevoz u toj opštini loš i da ne odgovara potrebama građana.

To su rezultati onllajn ankete koju je sproveo lokalni javni servis Radio Tivat.

Na pitanje “da li ste zadovoljni gradskim prevozom” pozitivno je odgovorilo 57 građana ili 14,96 odsto, a negativno njih 324 ili čak 85,04 odsto. Osim toga, građani Tivta se sada opet žale i na to da je “Blue Line”, čim se završila ljetnja turistička sezina, opet ukinuo večernje polaske autobusa na liniji između Krtola i centra grada, što je i prošle godine biio slučaj.

Kompanija je tome, kako je tada objašnjeno, pribjegla zbog nerentabilnosti i vrlo malog broja putnika na tim večernjim polascima, te činjenice da je koronakriza lani bila prouzrokovala velike ekonomske probleme tom preduzeću i njegovo saobraćanje na linijama gradskog i prigradskog prevoza u Opštini pod takvim uslovima, učinila gotovo potpuno neisplativim.

Sada je posljednji polazak gradskog autobusa iz Tivta prema Radovićima a koji je bio u 19 časova, opet ukinut, što građanima Krtola koji poslijepodne rade rade u centru Tivta, stvorilo problem jer se nemaju čime vratiti kući.

Nedostatak polazaka gradskih autobusa u večernjim satima između centra Tivta i 12 kilometara udaljenih Krtola mještanima koji nemaju automobil stvara i problem prilikom posjećivanja kulturnih i drugih manifestacija koje se u gradu organizuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.

Nezadovoljni Krtoljani apeluju na gradsku vlast Tivta da konačno riješiti problem javnog prevoza za taj dio tivatske opštine, tvrdeći da ovako oni postaju “građani drugog reda koji nemaju način da se javnim prevozom u odgovarajuće doba dana, prebace do centra grada i vrate kući”.

Gradski, prigradski i đački prevoz na teritoriji Opštine Tivat još od 2008. obavlja kompanija “Blue Line” iz Herceg Novog na osnovu javnih konkursa koje lokalna uprava svakih pet godina raspisuje za dodjelu tih autobuskih linija.

Posljednji ugovor sa Opštinom Tivat za obavljanje tog posla “Blue Line” je potpisao u februaru 2019. na period od pet godina.

Opština Tivat sa 20 hiljada eura subvencioniše đački prevoz koga takođe u tom gradu vrši “Blue Line”, ali su stanovnici dijela opštine, posebno oni sa područja Gradiošnice iskazali nezadovoljstvo načinom na koji ove godine funkcioniše i taj segment javnog prevoza, zbog čega se oni zalažu da se prevoz učenika sa tog područja prepusti drugoj kompaniji.

Bonus video: