Besplatan prevoz za đake iz Gradiošnice

Precizirali su da se đački prevoz obavlja se na ukupno pet linija: Lepetani – Tivat, Gradiošnica – Tivat, Ostrvo cvijeća – Tivat, Radovići – Tivat i Krašići Tivat

4091 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Autobuski prevoznik „Blue line“ iz Herceg Novog koji obnavlja gradski i đački prevoz na teritoriji opštine Tivat, besplatno će voziti đake iz Gradiošnice do centralne škole u Tivtu, do kraja prvog polugodišta.

Saopšteno je to danas iz lokalne uprave Tivta uz napomenu da je postignut takav dogovor predstavnika ovog preduzeća i Opštine Tivat.

"Blue line“ je od 2019. godine tenderski izabran za vršenje usluge javnog prevoza putnika, linijskog i đačkog, na teritoriji najmanje bokeljske opštine.

“Opština Tivat po ovom osnovu u 2021. godini izdvojiće za subvencionisanje ovog prevoznika iznos od 22.200 eura”, naglašavaju iz lokalne uprave uz napomenu da su oni “upoznati sa nezadovoljstvom đaka i njihovih roditelja kada je u pitanju organizacija đačkog prevoza, a problem je djelom izazvan i neusklađenošću reda vožnje i satnice po kojoj se odvija nastava u školama.”

“U namjeri da se problem riješi, lokalna uprava je u direktnoj komunikaciji sa autobuskim prevoznikom i jasno su definisani termini reda vožnje", poručili su iz Opštine.

Precizirali su da se đački prevoz obavlja se na ukupno pet linija: Lepetani – Tivat, Gradiošnica – Tivat, Ostrvo cvijeća – Tivat, Radovići – Tivat i Krašići Tivat, a cijena mjesečnih karata iznosi 15 eura za đake iz Lepetana i Gradiošnice, 20 eura za đake sa Ostrva cvijeća i 35 eura za đake iz Radovića i Krašića.

Bonus video: